Finalisté soutěže ArFashion designer

Finalisté soutěže ArFashion designer

Představujeme finální osmičku nadaných módních návrhářů, která se představí na finálovém večeru letošního ročníku Festivalu mladé módy Arcolor, 13. 9. 2014 v Experimentálním prostoru NoD.

Do letošního ročníku soutěže ArFashion Designer 2014 se přihlásilo opravdu mnoho talentovaných designerů. Porotci tak měli nelehký úkol vybrat jen osm nejtalentovanějších z nich. A tady jsou!

Eva Che Tian Wen Kolekce: SLATE by CHEVA
Eva Che Tian Wen se narodila v Praze, kde vyrůstala se svými rodiči, kteří pocházejí z Číny. Eva je nyní studentkou gymnázia, stylistkou, modelkou a blogerkou. Mezi její koníčky patří fotografování a především navrhování.

Její kolekce nese název SLATE, což v překladu znamená břidlice. Jednotlivé modely této kolekce jsou vytvořeny ze zvláštního střešního materiálu. Kolekce v sobě spojuje 5 atributů, jimiž jsou architektura, minimalismus, příroda, prostor a žena. 

Mgr. art Katarína Štefan Fedorišinová Kolekce: Kult 
Katarína vystudovala Vysokou školu výtvarných umění v Bratislavě. Pro její tvorbu je typická především barva, která je nositelem ústřední myšlenky celé kolekce.

V kolekci Kult je to barva zlatá a žlutá, která je symbolem bohatství, sebestřednosti, individuality a slunce. Kolekce se soustředí na komparaci politických kultů a kultů populární hudby. Vychází ze světa diktátorů, na nějž je odkazováno prostřednictvím prvků armádní uniformy.

Kseniia Migalova Kolekce: Ruské období 
Kseniia pochází z Ruska, kde též studovala vysokou školu. Před třemi roky se začala věnovat navrhování oděvů a šperků. Inspiraci nachází ve vzorech a ruských krojích.

V kolekci s názvem Ruské období se zrcadlí nekonečná modrá obloha, bílé mraky a to vše v tradičním ruském potisku.

Martina Dvořáková Kolekce inspirovaná lidovým odíváním 
Martina vystudovala dějiny módy a odívání v Římě. Poté se vrátila zpět do Prahy, kde absolvovala Školu oděvní tvorby a marketingu Kláry Haunerové. 

Ve své kolekci inspirované lidovým odíváním Martina dbala především na výběr kvalitního, trvanlivého a přírodního materiálu, který je šetrný k životnímu prostředí. Svou kolekcí chtěla též obeznámit veřejnost s modrotiskařským řemeslem.

Michaela Mathonová Kolekce: THE STRIPED ONE 
Autorkou kolekce THE STRIPED ONE je Michaela Mathonová, která pro svou tvorbu načerpala zkušenosti i na zahraniční stáži ve Francii. 

Siluety kolekce jsou inspirované šedesátými léty, kdy byla dle názoru Michaely ženskost na prvním místě. Cílem její kolekce byla snaha o vytvoření nadčasových kousků, které neupadnou v zapomnění. Při vytváření této kolekce se Michaela pustila i do práce s hedvábím, což pro ni byla výzva, neboť s tímto materiálem ještě nepracovala.

Milada Sabolová Kolekce: Archanděl v dobrém i zlém 
Rodačka z Prešova Milada, vystudovala střední průmyslovou školu a po studiu se věnovala zakázkové tvorbě.

Letos se Milada přihlásila do soutěže ArFashion Designer 2014 se svou kolekcí s názvem Archanděl v dobrém i zlém. Ústřední myšlenkou kolekce je vděčnost v bohatství, ale i v bohatství můžeme být duševně chudí. Kolekce se snaží o přiblížení víry v anděle i víry v pozitivní myšlení.

Tereza Havránková Kolekce: K.R.O.J.
Studentka Univerzity Jana Evangelisty Purkyně Tereza, pochází z Lovosic a od roku 2013 navrhuje pod svou vlastní značkou SHIU. Ze svých zkušeností si cení například focení modelů pro časopis EnVogue, nebo módní přehlídku FUD na Fashion Week 2013.

Tématem pro její soutěžní kolekci se staly kroje, z nichž si vybírá některé jejich prvky a tvary a žene je do nevídaných rozměrů. U všech modelů je čitelný podtext skryté nahoty, která má zapůsobit na oči diváka a zároveň je zde v kontrastu s původní inspirací.

Ing. Žaneta Malénková Kolekce: Fragmenty
Žaneta sice při studiích dala přednost ekonomii a managementu, ovšem její vášeň pro módu a navrhování oděvů se jí držela stále.

Díky svému zapálení se probojovala do finální osmičky soutěžících se svou kolekcí Fragmenty. Její kolekce je plná kontrastů, zasazená do industriální atmosféry.

Tak nezapomeňte 13. 9. 2014 dorazit do Experimentálního prostoru NoD, neboť kolekce finalistů rozhodně stojí za to. A navíc se dozvíte, jak to celé dopadne, a kdo z finalistů obdrží titul ArFashion Designer 2014.

Zdroj: Arcolor o.s.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram