Fitbox: Terapie proti stresu

Fitbox: Terapie proti stresu

Jste permanentně ve stresu, chcete shodit přebytečná kila, zpevnit postavu a vybít ze sebe špatnou energii? Vyrazte na Fitbox, bojový nekontaktní sport, díky kterému budete opět šťastná.

Pod pojmem box si leckdo představí mohutné upocené chlapy, ze kterých se dere krev a sliny při četných úderech. No vážně, kdo z vás si to myslí? Opak je ale pravdou, jde to i hezky, žensky, a je to zatraceně sexy, to vám říkám!

Fitbox je sice výbušný a bojový sport, ale na rozdíl od klasického boxu je nekontaktní. V praxi to znamená, že neútočíte na protivníka, ale perete se „sami se sebou“, respektive dáváte údery do speciálně upravených boxerských totemů, které se jen tak nepřevalí a vydrží vaše sebevětší údery.

Hodina je složena jak z rozcvičky, samotných sérií úderů a kopanců, posilování a závěrečné krátké meditace. Celé cvičení je za doprovodu energické, svižné a temperamentní hudby, která vás motivuje ještě k větší výkonnosti. Podtrženo sečteno, nejen, že si zpevníte tělo, spálíte tuky díky aktivaci kardia, ale především vyléčíte vaše psychické rány a bolavou duši.

Pojďme si to ale přiblížit. Rozcvička, která trvá 15 minut, obsahuje klus, běhání, vykopávání kolen na úrovni kyčlí, boxování na prázdno, dřepy, kliky, ale také jeden z nejnáročnějších cviků, kterým je „angličák“. Hbitý cvik, u kterého zaktivujete ruce, záda, nohy, hýždě, ale především zpevňujete střed těla. Po těchto prvních 15 minutách zjistíte, jak na tom s kondičkou jste. Intenzivní cvičení a zároveň nejobtížnější část z celé hodiny. Pokud ho zvládnete, zvládnete i boxovací část, ta je totiž za odměnu.

Základem boxovací části jsou mírně pokrčená kolena, aktivní střed, ramena směřující dolů. Správný postoj, ve kterém dáváte údery do totemu. „Hák, zvedák, direct, front, side“. Základní údery, které vás budou provázet celou hodinu. Hákem neboli bočním úderem posilujete břišní svaly a svaly na pažích, tak jako při aktivaci directu, v překladu přímého úderu v úrovni obličeje. Zvedák míří na úroveň břicha, tudíž posílíte břišní svaly, ale také svaly mezi lopatkami. A o tvarování zadečku se vám postarají kopy nohou front a side. Snadné, co říkáte?

Po tomto 35minutovém cvičení zbývá 10 minut. Co s nimi? 5 minut patří k protažení celého těla a 5 minut je věnované závěrečné meditaci při klidné hudbě. Užíváte si uvolňování hormonu štěstí neboli endorfinu, po kterém následuje dobrá nálada, vyplavování stresu a svalového napětí.

Přesvědčila jsem vás? Pokud ano, vezměte si s sebou kraťasy, „šik“ sportovní podprsenku, volné tílko, pevné boty s bílou podrážkou a především bandáže, které vás ochrání před spálením od totemu. Buďte stylová i při sportu! Při sportu, který vás učiní šťastnějším člověkem.

Zdroj: pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram