Folklorní elegance je novou kolekcí značky Tradice

Folklorní elegance je novou kolekcí značky Tradice

Pánský i dámský formální šatník inspirovaný folklorem přináší ve své nové kolekci návrhářka Zuzana Osako pod značkou Tradice.

Kolekce s názvem Folklorní elegance je určena ženám i mužům, kteří chtějí na společenských akcích reprezentovat svůj vztah k tradici, aniž by si kupovali nákladný klasický kroj. Doplňky jako kravaty, kapesníčky či motýlci už jen umocňují promyšlený koncept kolekce.

Dámská část kolekce

Pro dámy jsou v základu kolekce připraveny košilové šaty s vázačkou v pase. Jemný důraz na pas, stojáček u krku, kapsy pro pohodlné nošení a sámky na rukávech i na spodním lemu působí velmi příjemně. Návrhářka šaty vytvořila z klasického lnu vysoké gramáže i v několika variantách bavlněného saténu. Dále kolekce zahrnuje jupku inspirovanou folklorním regionem Podluží, sukni s vysokým pasem a kapsami i zástěrku s dívčím kouzlem ušitou podle starého podlužáckého střihu.

„Narodila jsem se a vyrostla v Lužicích u Hodonína, a to je právě na Podluží. Náš region je na folklor bohatý," svěřila se magazínu Móda.cz autorka kolekce o původu své inspirace.

„Košilové šaty v mé tvorbě vzešly přirozeně z jupky a sukně, kterým se pospolu říkalo dříve běžně šaty, ač šlo o dva a více kousků oděvu. Silueta funguje na stejném principu prsa-pas-boky a mají se blížit siluetě přesýpacích hodin. Šaty v jednom kuse jsou v dnešní době oblíbené, sama je moc ráda nosím, a navíc košilové šaty jsou teď velmi trendy. Tím vším si vysvětluji úspěch tohoto střihu. Některé naše stálé zákaznice už jich mají celou řadu. Mění jen materiály podle ročních období," vysvětluje nám Zuzana Osako proč právě tento střih šatů.

Pánská část kolekce

Pánové mohou na společenské akce vyrazit v nové košili slim fit, kterou lze doplnit motýlkem, kapesníčkem či kravatou ušitými ze stejné látky, jaká byla použita na partnerčiny šaty.

„Do těla žen se umím vcítit. O mužích se teprve učím s klienty, kterým šiji na míru a také se hodně učím od mého partnera," vysvětluje návrhářka rozdíl mezi střihy pro ženy a pro muže.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram