Galliano poprvé pro Maison Martin Margiela

Galliano poprvé pro Maison Martin Margiela

Galliano předvedl ochutnávku toho, jak bude vypadat jeho tvorba pro Maison Martin Margiela. Co říkáte na jeho premiéru?

John Galliano měl první možnost ukázat nám, jak bude v následujících sezónách vypadat jeho tvorba pro módní dům Maison Martin Margiela, jehož se před několika měsíci stal kreativním ředitelem. Svůj debut si Galliano odbyl v rámci přehlídky kolekce určené pro Jaro/Léto 2015. Místo konání volil sám a nás nepřekvapuje, že je typicky britské. Show se, i kvůli nedávným incidentům v Paříži, konala v blízkém okolí Buckinghamského paláce.

A jaká tedy byla Gallianova premiéra? Odvážná, surová, zaměřená na materiál i nepatrné detaily. Jako by se smísil John Galliano a samotná značka. Nechybí extravagance ani Gallianův důvtip vytvářet v každém záhybu nějaký vyšší smysl.

První Gallianova přehlídka ale nebyla jen prezentací značky Maison Martin Margiela zasazené do industriálního prostředí s bílými židlemi. Byla to zároveň přehlídka největších podpůrců a opor samotného Galliana. Od Kate Moss přes slavné šéfredaktory magazínů, stylisty, fotografy až po jiné slavné návrháře. Všichni chtěli dlouho očekávaný debut spatřit. A my všichni jsme se díky této přehlídce přesvědčili o stále skutečném a neskutečném talentu Galliana, kterému krátká přestávka v tvorbě vůbec neublížila. Troufáme si napsat, že ve sféře osobní a psychické tomu bylo naopak. Po načerpání sil se tak Galliano může plnými silami znovu pustit do práce. Představujeme vám její první výsledek v naší galerii.

Foto: style.com, vogue.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram