Givenchy stvořil jarní kolekci inspirovanou novou múzou

Givenchy stvořil jarní kolekci inspirovanou novou múzou

Annemarie Schwarzenbach se stala ústřední postavou v kreativní tvorbě pro konfekční kolekci na jaro 2019.

Androgenní kráska Annemarie

Kreativní ředitelka a návrhářka Clare Waight Keller se pro nadcházející sezónu inspirovala ženou, která strávila svůj život oblékáním se jako muž i žena. A protože se jednalo o rok 1920, tak to tenkrát bylo velmi šokující. Slavná spisovatelka, fotografka a cestovatelka Annemarie Schwarzenbach byla ve své době významnou postavou na kulturní švýcarské a německé scéně. Její androgenní krásu obdivovali muži i ženy. Givenchy se nemohl více trefit do dnešních stále se ztenčujících hranic mezi mužskou a ženskou krásou. Androgenní vzhled je poslední roky významně reprezentován v módě, reklamách i na přehlídkách. Nyní se nosí ženský půvab s mužskými rysy.

  

Obě pohlaví bez rozdílů

Givenchy se zaměřil na oblékání ženy, ale na přehlídce byli k vidění i muži, kteří však tvořili minoritu. Motorkářský oděv spolu s elegantními doplňky nebo prvky společenského oděvu byl pro Givenchy muže typickým. Návrhářka ukázala svůj talent ve zdánlivě nemožné kombinaci kožených halenek nebo bund zastrčených do armádních kalhot. Střih i proporce byly dokonale vypasované a šik, stejně jako to nosila múza Annemarie před 80 lety. Modelky měly i stejné účesy, které nosila slavná múza. Značka Givenchy také poukazuje na možnost oblékaní totožně u obou pohlaví. 

  

  

Asymetrie i sportovní prvky

Večerní šaty byly navrženy podle fotografií Annemarie z roku 1930. Návrhářka se zaměřila hlavně na tehdejší popularitu detailů a sportovní prvky jako průstřihy, rolákový výstřih nebo asymetrie. Novinkou se staly večerní šaty, které byly graficky potištěny, kde se vzorek na šatech směrem k pasu zmenšoval a tím tvořil optický dojem ještě štíhlejšího pasu. Grafické překvapení se stalo podnětem k horké debatě a také zejména doplněk zakrývající ramena. Otázkou je, jestli si slavné herečky obléknou právě tuto novinku pro nastupující sezónu červeného koberce. 

  

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram