Gucci našel svou hvězdu - nová kolekce je inspirována osobností Harryho Stylese

Gucci našel svou hvězdu - nová kolekce je inspirována osobností Harryho Stylese

Spolupráce byla odhalena na týdnu módy v Miláně minulý týden. Gucci připravilo pro své příznivce kolekci inspirovanou 70. lety a stylem britského zpěváka Harryho Stylese.

Foto: Met Gala galerie. Vogue

V posledních deseti letech můžeme vidět vývoj britské popové hvězdy Harryho Stylese. Jeho cesta z idola fanynek v klučičí kapele v módní ikonu, která reflektuje módní trend i celospolečenské otázky. Harry Styles o sobě dává vědět. Bylo otázkou času, kdy se dá dohromady s některou ze známých značek. Zájem o něj byl totiž enormní. Tváří Gucci se Harry stal už v roce 2018. Později se dokonce objevil na titulce Vogue v ikonických modrých šatech. Kritici tehdy mluvili o módní revoluci, jejíž tváří má být právě Styles. Jedná se o genderově neutrální módu.

Foto: Gucci campaign - Vogue

Kampaň vzniká pod taktovkou kreativního ředitele Gucci Alessandra Michela. Dílo se jmenuje HA HA HA. Jedná se o iniciály křestních jmen obou umělců Harry a Alessandro. Styles a Michele jsou známi svým smyslem pro genderově neutrální módu. Stejně tak se Harry Styles přiklání v oblékání k retru a nostalgii. V tomto duchu je vytvořená i celá kolekce, která snoubí bohémskou tvorbu dekády 1970, kterou Alessandro ve své tvorbě často zobrazuje a retro styl Harryho Stylese.

Foto: Gucci campaign - Vogue

"Harryho oblékám už roky. Je to nejexcentričtější a nejsvobodomyslnější člověk, kterého znám. Harry dělá to, co chce bez odsouzení. Je to jako na hřišti, na kterém neplatí žádná pravidla. Proto svou tvorbu zakládáme na svobodě, ne proto, aby si lidé mysleli, že jsme svobodní, ale proto, že takoví opravdu jsme," říká o spolupráci Alessandro Michele pro magazín The Guardian.

Foto: Gucci campaign - Vogue

Kolekce je vlastně koncipována jako vysněný šatník Harryho Stylese. Zajímavý je například oblek s vestičkou se žlutobílým vzorkováním, modrou ovečkou a třešněmi. Kolekce je prosluněna světlými barvami a neotřelymi designy. Jakoby se z britského lorda stávala rocková hvězda. Kolekce zatím není oceněna. K dispozici by se v prodeji měla ocitnout už na začátku října. Fanoušci tak mají dostatek času na výběr.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram