GYPSEA CREATORS- skandinávský design v rukou českých kreativců

GYPSEA CREATORS- skandinávský design v rukou českých kreativců

Martina Fajarudin, zakladatelka česko- švédského digitálního a produkčního studia GYPSEA CREATORS měla jasnou vizi- poznat odlišné země a kultury, učit se od nich a vytvořit koncept, který propojí jednotlivé kontinenty ve funkční a kreativní mezinárodní platformu.

Martina je původem rodačkou z Moravy. Její život byl ale vždy pestrý a plný dobrodružného putováním světem. Poslední léta strávila v indonéské džungli, kde kromě učení lokálních dětí a vzdělávání se v indonéském jazyce, také pracovala na svých výtvarných projektech a tvořila.  Na jaro roku 2019 byla Martina nominována asijskou organizací Woman Leader International Network Global Forum, zástupkyní pro Českou Republiku v oblasti umění a kreativy.


Zdroj: se svolení Martina Fajarudin

Kreativa ji doprovází od mala. Vzdělávání v oblasti umění, čtení o nových technologiích a samotná realizace, se stala její každodenní činností. “Mojí velkou inspirací je můj otec, který je architekt. Vzpomínám na časy, kdy jsem s ním navštěvovala jeho stavby a fotila si na úplně základní fotoaparát detaily materiálů, konstrukcí a interiéry budov. Možná proto je fotografování industriální architektury jednou z mých nejčastějších prací, říká Martina.”


Zdroj: se svolení Martina Fajarudin

Další z jejich velkých vášní je neoexpresionistická malba, která ji fascinovala při studiu prací amerického umělce Jean-Michel Basquiat. Většinu obrazů tvořila v Indonésii, na ostrově Lombok. V projektech GC tak najdete kombinaci fotografie, designu, grafiky, či malby. V každé z prací zanechá Martina kousek sebe. Esenci nového umění, která v každém vyvolá pocit euforie a vytvoří tak originální prvek.

Martina žije přes rok v krásné severské zemi, ve Švédsku. Často vtipkuje, že je jak pták, který se přesouvá s příchodem změn ročního období. Může to pro většinu jejího okolí i tak působit, ale jak říká sama, má divokost v povaze. Digitální studio GYPSEA CREATORS založila se zázemím jak na české, tak švédské půdě, díky čemuž vzniká jedinečné propojení designů a námětů k tvorbě. Vizí studia je pomoci realizovat úspěšnou prezentaci firem a brandů na základě kombinací principů estetiky, designu, globálních inovativních technologií a samotného příběhu. 

“Kreativita, která vede k úspěchu a buduje loajalitu na trhu.” To je práce GYPSEA CREATORS.


Zdroj: se svolení Martina Fajarudin

“To, co děláme, je transformace nápadů našeho kreativního myšlení ve funkční koncepty pro online marketing a social media. Další činností studia je produkce a realizace ideí vůči klientovi. Tvoříme pro Vás nezapomenutelný příběh, který dodá Vaší značce opravdovou podstatu a správné umístění na trhu. “ říká Martina, zakladatelka studia.


Zdroj: se svolení Martina Fajarudin

(Ukázka fotografií z nedávné produkce zde ve Švédsku- Fashion editorial pro dánského módního designéra M. Van Soest)

“Příběh, je klíčem vaší cesty. Věříme, že svobodná mysl dokáže nemožné a proto se nebojíme ukázat naši představivost světu.” Gypsea Creators.


Zdroj: se svolení Martina Fajarudin

 

ART DIRECTOR: MARTINA FAJARUDIN
PHOTOGRAPHER: NIKI LAZARIDOU
MODEL: JENNIFER BERNHARDSSON (SWEDEN MODELS)
FASHION DESIGNER: M. VAN SOEST, COPENHAGEN
MAKE UP ARTIST: JEN HATHAWAY
LIGHTNING TECHNICAL: DAVID PALMP
PHOTOGRAPHY ASSISTANT: LINNEA OLSSON
PRODUCTION ASSISTANT: LINUS JAMES NILSSON
PRODUCTION: GYPSEA CREATORS
LOCATION: AB SMÅLAND,  MALMÖ

Zdroj: gypseacreators

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram