Haute Couture jaro 2017 Elie Saab v nebesky modré posázené zlatem

Haute Couture jaro 2017 Elie Saab v nebesky modré posázené zlatem

Představte si kilogramy roztaveného zlata a ten nejlíbeznější odstín obláčkově modré. Doplňte je dlouhými krajkami a závoji a hned jste na vlně Haute Couture Elie Saab.

Necelých šedesát modelů zahrnovala poslední dechberoucí kolekce libanonského umělce Elieho Saaba. Při pohledu na jeho díla ho totiž nelze označit (pouze) jako módního návrháře, jeho tvorba je klenot. Klenot Libanonu. Klenot mezi všemi Haute Couture kolekcemi a bezpochyby i klenot jeho kariéry. Snad každá jeho kolekce vám v některé své části vyrazí dech. Saabovo práce s tenounkými látkami, zlatými a stříbrnými nitěmi a naprosto bezchybná krejčovská práce znovu a znovu uchvátí. Tentokrát ale tyto pocity vyvolala s prvním modelem a skončily až dlouho po posledním. Vyražený dech a naprostý úžas vydržel po dobu celé přehlídky. Protože tohle módní scéna jednadvacátého století dlouho neviděla. 


Návrhář se držel dvou základních odstínů - nebesky modré a zlaté. Místy je prozářil stříbrnou a hlubinnou modří, ale jinak jim nebyl ani na moment nevěrný. Při detailnějším pohledu jsme zjistili, že někdy se víceméně jednalo opravdu jen o spletené krajky z kovových proužků a látky na šatech moc nezbývalo. Velké večerní róby posázené blyštivými kamínky navrhl Saab až ke krku, minimum modelů odhalovalo krk. Bohatost zdobení v nás evokuje vliv orientálních kultur, kde široké čelenky ve vlasech, výrazné šperky a hojnost na oblečení značí luxus té nejvyšší třídy. To na svých webových stránkách také návrhář potvrzuje. Při tvorbě kolekce se inspiroval arabskou kulturou. 


Kolekce byla dotažená do naprostých mini detailů. Modelky obuly střevíčky v totožném odstínu, jako byl jejich model. Jako jedinou změnu na mole jsme zaznamenali dva nebo tři modely, které měly pod sukní ještě kalhoty. Tento trend je pro Saaba typický a jsme rádi, že ho neopustil ani v jarní kolekci. Nádherné líčení modelek bylo třešničkou na dortu. Dnes už totiž není mnoho návrhářů, kteří nechají své modelky líbivě nalíčet na přehlídku. Dokonalé krajky, jemnost, ženskost a elegance... A nadpozemská nádhera...   

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram