Hedi Slimane jako kreativní ředitel Céline

Hedi Slimane jako kreativní ředitel Céline

Módní svět nikdy nespí. Vedle rozjetých fashion weeků, přichází zprávy také z jádra samotných módních domů, tentokrát konkrétně ze Céline.

Jen necelý měsíc poté, co Phoebe Philo oznámila svůj odchod ze značky Céline (po celých deseti letech), přicházejí další velké zprávy. Tým designérů obohatí Hedi Slimane! O koho se vlastně jedná? Hedi Slimane je 49letý francouzský módní fotograf a návrhář, který byl v letech 2000 - 2007 kreativním ředitelem Dior Homme, konkrétně pánské části. Mezi roky 2012 - 2016 byl kreativním ředitelem Yves Saint Laurent. Poté co odešel, se opět věnoval focení.

Chvíli kolovaly zvěsti o tom, že se připojí ke Karlu Lagerfeldovi v Chanelu (kde by měl na starost mužskou část). Před několika dny však přišla definitivní zpráva; od února 2018 by se měl stát uměleckým a kreativním ředitelem v Céline.

Hedi bude dohlížet na všechny vznikající kolekce; pánskou, dámskou, couture i kožené výrobky a doplňky. Pod jeho taktovkou budou také vůně. Na jeho první kolekce pro Céline se můžeme těšit v září, kdy bude představena na Pařížském fashion weeku. Hedi prohlásil, že se velmi těší na návrat do světa módy a atmosféru v dynamických ateliérech.

A jaké jsou naše pocity? Jsme velmi zvědaví, jak se ke kolekcím Hedi postaví, a jakým směrem bude Céline od teď směřovat!

 

hypebeast.com, billboard.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram