Hledáte netradiční místo pro vaši kancelář? Což takhle pod mostem?

Hledáte netradiční místo pro vaši kancelář? Což takhle pod mostem?

Návrhář Fernando Abellanas nainstaloval své pracovní studio pod most ve španělské Valencii. Využil betonovou infrastrukturu jako střechu a zdi coby zábranu před větrem.

Takovéto crazy nápady máme fakt rádi. Nebudeme se však chvíli zabývat praktičností, jak se do takové kanceláře každý den dostat, ale omrkneme nejdříve ten super design. Abellanas se zabývá návrhy nábytku a osvětlení pod názvem studio Lebrel. Například malou dřevěno-kovovou chatu vytvořili během pouhých dvou týdnů. Představte si tedy návrháře, který dává přednost tvorbě v zanedbaných prostorách.

Dvojice betonových nosníků pod mostem slouží jako běhouny pro sadu kol, které umožňují, abyste si studio posunuli pomocí ruční kliky. Dostanete se do něj skrze nosníky. Studio obsahuje i dřevěné police, stůl a plastovou židli. Toto pracovní místo je navrženo jako tzv. městská kabina, nabízející únik od rušného města, zatímco paradoxně sedíte přímo pod rušnou silnicí. V poličkách najdete kromě prostoru pro pracovní záležitosti i lampu a ložní prádlo, takže zde můžete v klidu přenocovat.

„V tomto případě nehovoříme o idylické chatě, kterou byste našli uprostřed lesa, ale spíše o malých místech, která vznikla ze samotného okolí, kde se můžete skrýt před hektickým tempem města," řekl Abellanas.Jsou to místa, která díky své architektuře, umístění nebo velikosti, jsou zbytečná. Když objevujeme, analyzujeme a obýváme tato místa, připomíná nám to pocity izolace, míru a ochrany, které jsme zažili během dětství, když se schováváme během rodinné události pod kulatým stolem pokrytým dlouhým ubrusem," dodal.


 

Dřevěné panely, které tvoří strany konstrukce, se zavěšují dolů nebo ven, aby lidem poskytly volný výhled z úkrytu. Architekt a návrhář James Furzer navrhl podobný koncept pro sérii modulárních úkrytů pro bezdomovce, které by visely po stranách stávajících budov v Londýně.

Jose Manuel Pedrajas/dezeen.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram