Homeopatika a jejich vliv na naše zdraví

Homeopatika a jejich vliv na naše zdraví

Homeopatie - téma, o kterém v poslední době lidé hodně mluví, ale jen malá hrstka z nás skutečně ví, o co se jedná. Objevte s námi podstatu homeopatie a její účinky na naše zdraví.

V současné době je homeopatie nejrozšířenějším oborem alternativní medicíny. I přes svou dvě stě let starou historii se ji dostává skutečného uznání až dnes.

Homeopatie vychází ze zákona podobnosti, to znamená, že homeopaticky ředěný lék může vyléčit nemocného, pokud stejná látka ve vyšší koncentraci vyvolává u zdravého člověka podobné příznaky, jakými trpí nemocný. Neléčí ale jen jednotlivé příznaky, přihlíží k celkovému stavu pacienta a hledá pravou příčinu nemoci.

Jako jeden z prvních, kdo tento zákon podobnosti zformuloval, byl již Hippokrates, otec moderní medicíny. Do praxe jako účinnou terapeutickou metodu ho však uvedl německý lékař Samuel Hahnemann (1755 – 1843).

LÉČBA HOMEOPATIKY
V homeopatii se k léčbě používají různé přírodní látky, rostliny, minerály a živočišné produkty v silně zředěném stavu. Tyto homeopatika (homeopatické přípravky či léky) působí na spirituální organizační systém člověka, nazvaný Hahnemannem „vitální síla“ nebo též „dynamis“. Jedná se v podstatě o to samé, co je v Indii nazýváno „prána“ a v čínské tradiční medicíně „čchi“.

Pozitivní vliv homeopatik působí na náš organismus jako celek a jako celek ho i léčí. Díky tomu získává schopnost odstranit a vyléčit i chronické, tzv. nevyléčitelné nemoci - alergie, artrózy, migrény, ekzémy, nespavost, únavu, sklon k častým infekcím apod. V organismu také posilují naši imunitu a poskytují mu zvýšenou odolnost proti akutním nemocem a různým formám stresu.

JEDINĚ POZITIVA
Jednoduše řečeno homeopatika přináší pozitiva pro celý náš organismus a přináší nám jedinečnou možnost, jak se vypořádat s chronickým onemocněním, nad kterým nevyzrály ani léky na předpis.

Další jejich výhodou je, že neobsahují žádné škodlivé látky a působí na organismus tím nejjemnějším způsobem, tudíž sami o sobě nevyvolávají ani nežádoucí účinky. Některá homeopatika jsou vhodná i pro miminka a kojící matky, pomohou všem v každém věku.

NENECHTE SE ODRADIT
Dříve se homeopatie setkala s řadou předsudků. Ty byly většinou spjaty s tím, že při léčbě homeopatiky nemusí dojít ke zlepšení okamžitě. Především u pacientů s chronickou nemocí dochází u 20-30% k počátečnímu krátkodobému zhoršení. To je způsobeno externalizací neboli přenesením vnitřních příznaků na kůži či projevením starých symptomů, které byly dříve potlačeny konvenčními léky.

JAK ZAČÍT
Se svým onemocněním můžete vyhledat lékaře homeopata nebo můžete vyzkoušet homeopatii ve zjednodušené formě jako domácí léčbu, samoléčbu podle příruček. Ty vám pomohou najít vhodná homeopatika na různé nemoci, stavy a potíže.

NEJZNÁMĚJŠÍ HOMEOPATIKA

Oscillococcinum – homeopatický lék, známý především z televize, se používá pro posílení imunity a při prvních příznacích chřipky.

Echinacea – přípravek posilující imunitu využívaný také jako prevence chřipky, v průběhu onemocnění chřipkou a při virózách.

Silicea – nejčastěji se užívá při chronických hnisavých zánětech středního ucha, zimní rýmy, zánětech nosohltanu a při angíně. Využívá se také při plicních onemocněních, chronických zánětech močového měchýře a močových cest, ale také při poruše růstu u dětí. Užívá se rovněž na zkvalitnění vlasů, nehtů a pleti.

Správně zvolené homeopatické léky způsobují nenásilné a přirozené zlepšení či vyléčení akutních i chronických potíži. Seženete je v lékárnách i bez receptu a lze je koupit také na internetových obchodech.

Zdroj: homeopatie.cz
Zdroj obrázků: google

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram