Hravá spolupráce Opening Ceremony & Disney

Hravá spolupráce Opening Ceremony & Disney

Že prý kreslené postavičky a známé módní značky nejdou dohromady? Opening Ceremony a Disney tento velký omyl vyvrátili.

Opening Ceremony ve spolupráci s Disney uvedli novou kolekci Mickey the True Original, v překladu Mickey pravý originálV roce 1928 představil Walt Disney svou ikonickou postavičku Mickey Mouse v krátkém animovaném filmu Parní loď Willie. Letos je to tedy přesně 90 let, což je rozhodně velký důvod k oslavám. Tohoto výročí tak obě značky využily a spojily své síly v novém projektu. Nebylo lepšího místa na představení kolekce než právě Mickeyho městečko v Disneylandu v Kalifornii.

Kolekce je plná vzdušných oversized kousků i sportovních střihů. Na každém oděvu je hlavním prvkem Mickey Mouse, ať už jakou součást materiálu na svetrech a kabátech, tak jako potisk na tričkách a kalhotách. Spolu s pastelovými barvami a tradičním červenobílým proužkem působí celá kolekce opravdu hravě a sladce. Oděvům ovládly také výrazné barvy, v hlavním zastoupení například červená a modrá.

V Disneylandu tak byla k vidění opravdu velká škála oděvů. Od sportovních bomberů a souprav přes elegantní šaty s výstřihem až po lacláče a sukně. Pestré bylo také využití materiálů; chlupaté umělé kožešiny, denim, pleteniny, ale i mikiny z látek připomínajících neopren. Návrháři si také úžasně pohráli s typickými kulatými oušky postav, které zakomponovali dooblých ramen a rukávů.

Celá kolekce byla představená v rámci klasické kolekce Opening Ceremony. Na konci show se modelové převlékly do kolekce, která vznikla právě ve spolupráci s Disney. Oděvy s potiskem Mickeyho Mouse tím pádem opravdu náležitě oslavily 90. narozeniny od vzniku této postavičky. Atmosféra byla kouzelná, takže přesně taková, jaká by při podobné přehlídce neměla chybět!

Součástí kolekce bylo zároveň několik pánských modelů, které přinesly džínové či bomber bundy s tradičním Disney fontem, ale také barevné mikiny s Mickey Mousem či bledě růžové "košilové" pláště. 

vogue.com, time.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram