I na podzim může být svatba podle vašich snů

I na podzim může být svatba podle vašich snů

Příroda se zbarvuje do nádherných tónů, západy jsou kouzelnější než kdy dřív a lesy jsou pokryté závějemi pestrobarevných listů popadaných ze stromů. Podzim má bezpochyby své zvláštní kouzlo a díky němu máte i vy jedinečnou příležitost svou svatbu odlišit. 

zdroj: unsplash

Takové svatby s sebou nesou příjemnou a uvolněnou atmosféru, je totiž zkrátka nemožné nepodlehnout barevné magii podzimu. Možná i proto se mnoho snoubenců záměrně vyhýbá těm nejpopulárnějším termínům a svůj sváteční den směřují k dokonalé romantice v té nejčistší podobě. 

Výhody svatby na podzim

Krásy podzimu umožňují vytvoření originálních svatebních fotografií a romantických momentek. Další příjemnou zprávou je, že nejspíš ušetříte nejenom za prostory, ale levnější budou pravděpodobně i svatební fotografové i dodavatelé. A pokud máte k tomu všemu vizi skvělé svatební lokality, kde vaše svatba prostě musí být, v podzimních měsících je větší šance, že bude volná. 

zdroj: unsplash

Svatební šaty

Když budete mít opravdu štěstí, bude svítit příjemné sluníčko, ale je lepší být připraven na všechny varianty. Minimálně večer už může být opravdu zima, proto by se především nevěsta měla poohlédnou po kožešinovém bolerku, teplejším kabátku nebo alespoň po šále, která se v sychravém počasí stane hřejivým společníkem. 

Téma svatby

Podzimní atmosféru nechte odrazit i ve svatební výzdobě. Sama příroda vám napoví, jaké barvy použít. Na stůl i dekoraci použijte spadané listí, kaštany, žaludy, šišky, ale i malé okrasné dýně. Dovolte si být trochu kreativní a ovažte si stužku v tematické barvě kolem pasu, ženichovy připněte místo květiny zbarvený list k obleku nebo na spadané listy napište jména hostů, která následně zasunete do korkových špuntů jako jmenovky. Večerní zábavu ozvláštněte lampiony, draky nebo papírovými girlandami. 

zdroj: unsplash

Jídelní menu

Jednou z mála nevýhod podzimní svatby je fakt, že chladnější počasí vyvolává v lidech větší pocit hladu, proto by vaše menu mělo být opravdu výživné a šťavnaté. V baru hosté ocení grog, svařák nebo slivovici na zahřátí. Místo klasického menu využijte tradičních podzimních plodin, jako jsou dýně, ze kterých můžete vytvořit krém nebo cupcaky. Držte se tématu a k dezertu místo kávy servírujte například skvělé pumpkin spice latte

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram