I vaše vlasy volají po ochraně před sluníčkem, chlórem a mořskou solí!

I vaše vlasy volají po ochraně před sluníčkem, chlórem a mořskou solí!

Nejdříve jste používali opalovací krémy, pak jste si zvykli kupovat na léto s ochranným faktorem i makeup a balzámy na rty... Teď je čas věnovat se také vlasům!

Vlasy jsou na tom stejně jako kůže na těle. Vystavujete-li se slunečnímu záření i jiným vnějším faktorům, jako je chlórovaná nebo slaná voda, na vaše vlasy to má vliv. Proto nezapomínejte chránit také je. Před sluníčkem určitě pomůže pokrývka hlavy. Pokud máte dlouhé vlasy, musíte ale počítat s tím, že kšiltovka nestačí. Proto je lepší věnovat se vlasům pomocí péče kosmetických přípravků.

Vašemu účesu přes léto určitě pomůže, když se vzdáte nesčetného množství masek a především stylingových přípravků jako jsou gely či laky, které mají tendenci vlasové kořínky vysušovat.   

Vlasy si i určitě myjte pravidelně a nezapomínejte na hydrataci v podobě kondicionéru. Při šamponování i vmasírování kondicionéru buďte ale opatrní. Vlasy jsou během léta sušší a více lámavé, takže silným tlakem byste si je mohli ještě více deformovat, ničit a s tím je pak pojí i četnější vypadávání.

Vyvarujte se nadbytečnému fénování, kulmování a žehlení. Léto je mimo jiné přeci čas dovolených a na té nepotřebujete mít každičký vlas v přesné pozici. Zkuste co nejvíce omezit všechny přístroje, které vaše vlasy ještě více vysušují. Sluníčko jim totiž dá zabrat samo o sobě. 

Ostříhejte se! Ne, nemusíte jít na ježka, ale určitě se budete o své vlasy starat s větší radostí, budou-li profesionálně zastřižené a konečky se nebudou třepit. 

PŘÍPRAVKY NA OCHRANU VLASŮ

O barvené vlasy dbejte obzvláště pečlivě. Chemické barvy na slunci tíhnou k změně odstínu a proto pamatujte, že je nejlépe vlasy chránit, a přes největší letní pařáky nenanášet žádné nové vrstvy barev. 

Správné přípravky na ochranu před sluncem seženete v každé drogerii i lékárně. Většinou fungují na bázi spreje, který stříknete a vmasírujete do vlasů po umytí nebo před odchodem na sluníčko.  

Voda jako lék na všechno - můžete používat ty nejdražší ochranné prostředky, ale pokud není vaše tělo dostatečně hydratováno, ani vlasy nebudou ve své ideální formě. Nezapomínejte tedy ani na pití. Protože i to ovlivňuje kvalitu vašich vlasů. Celoročně. 

TIP Móda.cz: Spreje proti sluníčku nejsou zdaleka to jediné, co vaše vlasy v létě ocení. Zkuste omrknout i na spreje proti negativním vlivům chlórované a slané vody. Skvělé produkty prodává třeba značka Missha!

NABÍDKA PŘÍPRAVKŮ NA OCHRANU VLASŮ

Zdroj: stylecraze.com;
pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram