IKEA vytvořila speciální kolekce nábytku ze seriálů Přátelé, Simpsonovi a Stranger Things

IKEA vytvořila speciální kolekce nábytku ze seriálů Přátelé, Simpsonovi a Stranger Things

Chtěli jste někdy žít jako v seriálu? Nyní můžete. Švédská značka IKEA vytvořila speciální kolekce nábytku inspirované obýváky ze slavných seriálů jako Přátelé, Simpsonovi nebo Strangers things.

Z televizní obrazovky až k vám domů

Všichni je známe a milujeme. Již 32 let baví celý svět. Řeč je o žluté rodince, která měla dle původního konceptu seriálu Simpsonovi zobrazovat tradiční stereotypy americké typické rodinky. A tento plán se povedl na jedničku. Podobné oblíbenosti se těší i seriál Přátelé, který po posledním dílu 10. série odvysílaném v roce 2004 sice skončil, ale cestu k němu nacházejí i dnešní generace. A konečně novinka online televize NetflixStranger Things.

Kdo usedne na trůn?

To všechno uhranulo designéry ze společnosti Ikea, kde se rozhodli přetvořit obývací pokoje z těchto seriálů, které jsou často ústřední lokalitou hlavního dějiště, v unikátní kolekci nábytku. Teď si můžete svůj oblíbený seriál přinést až k vám domů. Nápad se nejspíše zrodil v hlavách top managementu švédské společnosti IKEA v době, kdy vrcholila hysterie kolem finále Hry o trůny. Tehdy IKEA zveřejnila na svém facebookovém profilu novou koupelnovou koncepci, připomínající železný trůn z tohoto seriálu.

Život je jako seriál

Vytvořením kolekcí Real Life Series je však jasné, že společnost hodlá v tomto trendu zajít mnohem dál. Kolekce se v první řadě stala součástí kampaně značky ve Spojených arabských emirátech a celé kolekce spolu s možností kusového prodeje budou proto zatím ke koupi pouze v zemích na Blízkém východě. Ceny přitom ale nebudou nijak nadsazeny, IKEA při vytváření kolekcí dbala na svou značku a jméno retailera, který umí dělat věci za velmi nízké ceny. Nábytek je tedy vlastně obyčejný a originalita tkví pouze v nápadu na sestavení obýváku, který často denně vídáme na obrazovkách.

„Tým Ikea na tomto projektu pracoval celé měsíce společně s několika kreativci. Procházeli stovky různých předmětů, aby našli to, co zapadne do těchto ikonických pokojů. Tato skvělá spolupráce a píle vedla ke skvělému výsledku, " řekl pro server Ad Week Vinod Jayan, manager týmu Ikea ve Spojených arabských emirátech.

Obývák Moniky Gellerové z Přátel je sice trochu odlišný od toho originálního, přeci jen jeho součástí jsou i celé další místnosti, které nemohou být zkopírovány do každého bytu. Sami designéři přiznávají, že svou rozlohou je spíše vhodný pro spolubydlící, kteří mají obývák jako open space a společné prostory v kuchyni i v koupelně, jak to ostatně začalo i v samotném seriálu. Obývák ze Simpsonů byl o něco jednodušší, jelikož originál je kreslený a doposud vlastně nikdy nikdo takový v reálném světě nesestavil. A tak i zde mohli designéři popustit uzdu fantazii. V pokoji ale nechybí typická růžová stěna a Homerův hnědý polstrovaný gauč. V obývacím pokoji ze Stranger Things zase najdete kuriózní vánoční světla.

Ikea;BuzzFeed; The Independent

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram