Ikonická recyklace studentů Designu oděvu a obuvi v Praze

Ikonická recyklace studentů Designu oděvu a obuvi v Praze

"České centrum ve spolupráci s ateliérem Designu oděvu a obuvi z UMPRUM předvedli modely od mladých nadějných designérů, nazvané The Iconic Recyclation, které si budete moci zakoupit v galerii Mario Mauroner ve Vídni"

22. října se v Českém centru v Praze prezentoval projekt "Iconic recyclation" studentů Umělecko průmyslové školy pod vedením Liběny Rochové. Po velevýznamném úspěchu v New Yorku a Tokiu se modely studentů z Ateliéru designu oděvu a obuvi odprezentovaly na zahájení 17. ročníku Designbloku a předvedly se nakonec také s dalšími ovacemi a metály v Praze, aby dále mohly putovat do Vídně, do prestižní galerie Mario Mauroner, kde se dne 26. listopadu uskuteční prodejní vernisáž této výstavy. Samotná výstava pak potrvá do 6. ledna 2016.

 

 

Tento projekt vzniknul za podpory světoznámé módní odborice Dr. Elisabeth Länge, která několik ikonických modelů ze své rozsáhlé sbírky studentům věnovala, aby studenti lépe pochopili dané vzorce vyznačující identitu těchto módních velikánů. Byly to modely například od Jean Paul Gaultier, Helmut Lang a Donna Karan či YSL z 80.- 90. let. Na základě studií studentů pak vznikla "Ikonická recyklace". Studenti dostali od módních domů fiktivní dopis, který je oslovoval ke spolupráci, aby se stali novými kreativními řediteli značky. V tomto duchu pak vznikly všechny ty úžasné modely, které můžete vlastnit i vy. Přejeme za celou redakci těmto mladým a nadějným studentům designu oděvu další úspěchy a nechť se jim takový sen, stát se nejvyšší hlavou velké módni firmy, do budoucna podaří. Zajímavé video, odprezentované 22. října v Českém centru vám s výkladem Liběny Rochové a podrobným popisem práce studentů celý projekt "Ikonická recyklace" ještě přiblíží.