Inaugurace prezidenta Bidena byla přehlídkou radosti a dokonalých outfitů

Inaugurace prezidenta Bidena byla přehlídkou radosti a dokonalých outfitů

Po volbách ve Spojených státech a hlavně dramatických událostech, které je následovaly, se Washington dne 20. 1. 2021 znova nadechl a slavnostní inaugurace přinesla naděj na radostnější zítřky. Nově zvolený prezident Joe Biden byl doprovázen nejen svou krásnou ženou Jill, ale hlavně Kamalou Harris, první ženou na postu viceprezidentky. 

photo: Jim Lo Scalzo/Getty Images

Nový americký prezident Joe Biden byl oblečen od hlavy až patě ikonickým americkým návrhářem Ralphem Laurenem. Oblek v barvě námořnické modři doplněný jemnějšími tóny modré kravaty má pochopitelně svůj význam. Modrá barva je společně s červenou a bílou státní barvou, najdeme je nejen na vlajce, ale i v rozdělení dvou hlavních politických stran. Do Bílého domu zasedají představitelé demokratů, které reprezentuje barva modrá, a republikánů, kteří mají v oblibě červenou. Vzpomeňte si na Trumpovy červené kšiltovky s nápisem Make Amerika Great Again.

photo: Jim Lo Scalzo/Getty Images

Modrou po vzoru svého muže demokrata, zvolila i nová první dáma Jill Bidenová. Její krásný vlněný kabát pochází z dílen značky Markarian návrhářky Alexandry O’Neill, která klade veliký důraz na udržitelnost a recyklovatelnost materiálů. Další hvězdou inaugurace byla Kamala Harris, která je nejen první ženou na postu viceprezidentky, ale také prvním člověkem s afroamerickým a asijským původem, který bude tento úřad zastávat. Odstín kabátu od designéra Christophera Johna Rogerse představuje barvu, která se v tento den rovněž často objevuje.

photo: Drew Angerer/Getty Images

Fialová je spojením červené a modré, a nejen bývalý prezidentský pár Barack a Michelle Obama si uvědomují, že společnost je třeba spojovat, ne rozdělovat na nepřátelské tábory podle politických preferencí. Což je nejdůležitější myšlenka, kterou si dle svých slov dali Biden a Harrisová za cíl.

photo:Rob Carr/Getty Images

Po složení slavnostního slibu a mši vystoupilo několik slavných umělců. Nejočekávanějším "hitem" byla americká státní hymna zazpívaná nikým jiným než famózní Lady Gagou. Ta se rozhodla pro róbu značky Schiaparelli doplněnou nápadnou broží ve tvaru holubice míru.

photo: Rob Carr/Getty Images

Další hvězdou byla mladá básnířka a laureátka Národní ceny mladých básníků, Amanda Gorman. Ta přečetla svou dechberoucí a nadějeplnou báseň. Její vystoupení patřilo k těm nejemotivnějším okamžikům celého dne. Vzhledem k tomu, že byla obklopena "konkurencí" jako Jennifer Lopez nebo Garthem Brooksem, si zaslouží obrovskou chválu a pozornost.

photo: Alex Brandon/AP photo

Trumpovi zvolili na svůj odchod smuteční černou. Bývalý prezident Donald Trump se nechal slyšet, že se do Bílého domu v nějaké formě ještě vrátí. 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram