Inovace baletních dresů podle Marcela Dzama

Inovace baletních dresů podle Marcela Dzama

Prvopočátky baletu z 16. století mění tvář, jsou tlačeny k modernizaci a novější formě pro moderní svět. S tím přichází i nové baletní dresy.

Legendární umělecký směr podstupuje inovaci a posun do budoucnosti. Je třeba vymyslet novou strategii týkající se divadelních, baletních představení, televize i internetu. Vše jde mílovými kroky kupředu a tak i móda v rámci baletu.

Nechybí tedy ani nové obsazení choreografů, mezi nimi i Justina Pecka z New Yorského City Balletu. 28letý muž závratně vstupuje a mění způsoby výchovy aktuálních baletek a baletů a to za pomoci hudebníka Sufjana Stevense. K této příležitosti připravují na začátek února slavnostní zahájení ve spolupráci s Humberto Leonem a umělcem Shepardem Faireyem, kteří pomáhali točit nový, vzrušující záměr v rámci baletu.

Celková spolupráce má přinést novou podstatu chození do divadla a tedy lákat publikum, aby se přišlo podívat na aktuální baletní vystoupení. Je tedy nezbytné změnit i kostýmy a celkovou scenérii, kde ruku k dílu přidal právě Marcel Dzama.

Celý tým doufá, že své diváky ohromí estetickými tanečními pohyby, netradičními kostýmy i celkovým souzněním. Dzama měl již dříve prsty v různých tanečních kostýmech, avšak tahle práce je jedinečná a mnohé šokuje, ať už v dobrém či zlém. I když některé kostýmy působí krkolomně, umělci mají plný rozsah ve svém pohybu. Nic jim tedy nebrání odehrát představení o králi, který nabízí ruku své jediné dcery a to v průběhu zimy hned šestkrát.

Nina Westervelt

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram