Italská škola designu a umění nově od ledna 2018 i v Miami

Italská škola designu a umění nově od ledna 2018 i v Miami

Špičková umělecká a designová škola otevře od ledna svůj školní areál i ve městě Miami. Nakonec je to právě Miami, které je známo jako čtvrť designu a umění.

 „Přinášíme Instituto Marangoni do Ameriky v rámci plnění dlouhodobé vize, podpory a rozvoje mládeže se zájmem o módu a design z celého světa,“ řekl Roberto Riccio, generální ředitel Istituto Marangoni. „Jsme nadšení příležitostí poskytnout v Americe prostor pro získání nových dovedností a realizaci jejich skutečného potenciálu v tomto průmyslu.“

Proč právě Miami? Italské Istituto Marangoni hledalo místo, které by bylo nejenom kulturním centrem umění, ale také snadno dostupným místem z jiných oblastí, jako je Latinská Amerika. Hakan Baykam, prezident nové školy, pracuje na vybudování vysoce profilovaného týmu vedoucích osob pro nový areál. Jeho seznam zahrnuje jména jako Massimo Casagrande, který je absolventem Istituto Marangoni a bývalým návrhářem značky Versace nebo také Pablo Arbelaez. „Chtěli jsme vytvořit novou globální módní destinaci a vybrali jsme Miami za své stávající mezinárodní místo pro potřebu založit novou módní školu. Rychlý růst města v oblasti designu a umění společně s jeho dostupností do Latinské Ameriky z něj činí perfektní volbu,“ řekl Baykam.

Učební plán bude kombinací metod, které jsou již více než 80 let pro společnost Istituto Marangoni známé. Tedy pomocí hodnot „Made in Italy" s novým důrazem na jedinečné kulturní prvky Miami, jako je například přijetí inovací a udržitelnosti města. S renomovanou základnou absolventů celebrit v zahraničí, včetně Domenica Dolce, Franco Moschina, Alessandra Sartoriho a Julie de Libranové ze Sonia Rykiel, je Istituto Marangoni nyní připraven přilákat další skvělé mladé talenty i v USA.

fashionista.com
 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram