Jak být fit a sexy s jógou

Jak být fit a sexy s jógou

Jóga už dávno není jen záliba vybraných nadšenců, je to styl života a určitá filozofie. Chcete se cítit v kondici a zároveň v harmonii? Pak zkuste jógu. Stačí jen pohodlné oblečení a odhodlání pro věc.

Jóga se dá vysvětlit mnoha výrazy od spojení, sjednocení, rovnováhy až po vyváženost. Je to duchovní nauka pro určitý způsob života. Chcete ve svém životě změnu a rovnováhu? Pak je jóga pro vás to pravé ořechové. Ani muži se nemusí ostýchat, je vhodná pro všechna pohlaví i různé věkové kategorie.

Jaký styl si vybrat

Jóga se stala za poslední roky fenoménem doby a existuje spousta druhů, takže vybrat si může opravdu každý. Mezi nejznámější druhy patří například Power jóga pro aktivnější nadšence, pro zkušenější je tu Vinyasa flow jóga, vhodná pro všechny je Hatha jóga a pro hodně otrlé je zde Hot jóga, při které se opravdu zapotíte.

Jak začít

Všechny začátky jsou těžké a tělo i mysl si musí zvyknout na tuhle změnu. Naučte se poslouchat své tělo a své potřeby. Nenuťte se do ničeho, kde se necítíte dobře. Díky józe se naučíte vnímat svůj dech, zklidnit tep, otevřít mysl, protáhnout tělo a mnoho dalšího. Všechno jde, když se chce, tak se do toho pojďme opřít.

Co na sebe

Chystáte se na první lekci a nevíte co na sebe? Mělo by vám stačit pohodlné tričko, legíny nebo tepláky a sportovní podprsenka. Většinou se cvičí naboso, takže nemusíte řešit obuv ani ponožky.

Muži si mohou obléknout teplákové ¾ kalhoty nebo kraťasy a nátělník. Jen ať vás nic neškrtí a oblečení nešustí. Nezapomeňte, že jde především o cvičení samotné, nikdo se nebude zabývat tím, co máte na sobě. Hlavně, ať jste v pohodlí.

Zdroj foto: Pinterest.com, Pixbay.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram