Jak a k čemu (ne)nosit krátké topy nad pupík

Jak a k čemu (ne)nosit krátké topy nad pupík

Chcete nosit trendy trička nad pupík, ale nevíte s čím je sladit? Bojíte se, že vám tento trendy vzhled nebude sedět? Poradíme vám, jak rozhodně (ne)nosit krátká trička.

Chci být trendy, ale zároveň se bojím vykročit ze své komfortní zóny. Kolikrát již toto tvrzení slyšeli módní stylisté od svých klientů. Krátké topy jsou věčné téma. Upřímně vám musíme přiznat, že neexistuje zaručený návod na nošení jakéhokoli outfitu. Móda je velmi subjektivní záležitost a jediná objektivní rada zní: Noste to, v čem se cítíte dobře. V tomto článku vám však představíme pravé důvody, proč byste se měla cítit dobře právě ve zkráceném topu, který je trendem letošního jara a léta.

1. Kalhoty s vysokým pasem jsou vaší spásou

Zakoupit si top nad pupík může být otázkou sebevědomí a kuráže. Tu největší si pak většina z nás musí dodat k tomu, aby nový kousek vůbec vzala na sebe. A k tomu máme pro vás jeden tip. Při nákupu si pořiďte i trendy kalhoty se zvýšeným pasem. Budete oblečená podle módních trendů - ano, retro se vrací, a navíc se budete cítit trochu pohodlněji a nebudete kontrolovat a obhlížet každou nedokonalost vašeho bříška.

2. Krátké. Ale jak moc?!

Opět se jedná o velmi subjektivní otázku, kterou si musíte před pořízením topu zodpovědět. Pro každou z nás je otázkou vkusu něco jiného. Podle aktuálních společenských konvencí a většiny vizážistů a módních blogerů by však tričko nemělo končit výše než pár centimetrů nad pupíkem.

3. Pravidlo tří

Pravidlo tří vás zachrání před módním faux-pas. Většina žen má totiž tendenci své outfity překombinovávat tak, že pak vypadají přeplácaně a lacině. Pokud se rozhodnete pro zkrácený top doplněný o kalhoty se zvýšeným pasem, můžete ještě ke svému outfitu přidat jednu věc. Pouze jednu, aby množství látky nepřebilo vše ostatní. Zvolte třeba slušivou vestičku či lehký šál.

4. Těsné nebo vzdušné

Opět vám nemůžeme diktovat, co máte nosit, ale můžeme doporučovat. Topy nad pupík už samy o sobě odhalují více než obyčejná trička a blůzky. Proto myslete na správnou velikost i na to, že by si vaše okolí nemělo vaše tričko splést se sportovní podprsenkou.

5. Na doplňcích záleží více než obvykle

Při volbě doplňků pro krátké tričko byste se měla držet při zemi a nezapomenout na to, že v jednoduchosti je síla. Pokud si libujete v dlouhých boho náhrdelnících, volte jednoduché linie i symboly. Krátké tričko totiž je samo o sobě poutačem pozornosti a není nutné, aby mělo další soupeře.

6. Nechte se inspirovat

Nechte se inspirovat. Tím nemyslíme pouze tipy a triky, jaké módní trendy sledovat ve vašich šatnících, ale také outfity celebrit, které vlastně stvořily všechny módní prvky, které se ze dne na den staly trendy a populární. Oni proto ví nejlépe, jaké prvky kombinovat a kde jste šlápla vedle.

HuffPost, Who What Wear UK

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram