Jak kombinovat módní saka

Jak kombinovat módní saka

Černé sako je nadčasovým kouskem, který vás v mnoha situacích zachrání. Ano, opravdu to umí. Jakmile si ho pořídíte, budete se ještě dlouho pochvalně plácat po ramenou. A neplatí to jen o těch černých...

Módní sako je univerzálním doplňkem, který ženy využívají již pořádnou řádku let. Kdepak pánská záležitost, i dámy umí saka nosit. A že jim skutečně sluší, to je snad všeobecně známým faktem.

Neutrácejte aktuální podzim za zbytečné věci, raději si pořiďte jen jeden módní kousek, a ať jím je právě sako!

Saka si skvěle rozumí s teniskami. Nebojte se je kombinovat. Sportovní elegance v posledních letech dobývá částečně i byznys look, proto máte volnou ruku. Elegance vstříc pohodlí vás dostane.

Vybírejte takové, které vám padne. Saka mohou lichotit, ale také uškodit. Krátká saka s důrazem na pas uberou hned několik kilogramů, zatímco ženy s větším bříškem či boky by měly raději sáhnout po delším blejzru. Ten můžete v pase převázat jemným zdobeným páskem.

Pod sako můžete zvolit košili, halenku i obyčejný bílý top. Volte podle situace a příležitosti. Čím společenštější situace, tím elegantněji se oblékněte.

Čeká vás důležitá pracovní schůzka? Nechejte džíny doma, zvolte raději kalhoty či pouzdrovou sukni. Saka ladí i s šaty, avšak pozor, ne všechny se všemi. A určitě nekombinujte saka z kostýmkových kompletů, zde platí pravidlo, že kostýmek patří jedině k sobě.

Originální brože mohou jednoduché černé sako oživit. Mrkněte do babiččiny skříně, třeba nějakou krásnou brož objevíte a nebudete muset novou kupovat.

Multifunkční využití napříč všemi ročními obdobími podtrhuje fakt, že módní saka nejsou nevhodnou investicí. Právě naopak. Naděláte s nimi mnohem více parády, než si doposud umíte představit.

                                                                           pinterest.com, glami.cz

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram