Jak na jaře nosit sandálky

Jak na jaře nosit sandálky

Nákup nových sandálků s příslibem jara je skvělou zábavou. Navíc perfektním důvodem, proč i své nohy udržovat v péči pedikérů. Jeden by se ale lehce ztratil v nepřeberném množství druhů, stylů a značek. Proto vám přinášíme několik tipů, jak a s čím (nejenom) sandálky nosit!

Sandálky a celkový styling vašeho outfitu může být někdy těžší, než se na první pohled zdá, a to zejména pokud se jedná o oficiální příležitosti, jakými jsou pracovní dress code nebo například slavnostnější pozvání na svatbu. A abyste brala v úvahu pohodlí, koordinovaliasvé boty s daným oblečením, a ještě se drželia aktuálních trendů, to opravdu zní poněkud komplikovaně. Avšak zdání klame! 

Vyberte si vhodný styl

Sandálů je nepřeberné množství. Gladiátorky, bohémský styl, na úzkém i širokém podpatku, bez podpatku, plážový styl sandálů a mnoho dalšího. Milovat můžete všechny, avšak musíte alespoň tušit, které vaší noze sluší, a ve kterých se vám dobře pohybuje. Právě pohodlí je základem všeho!

Noste sandály se šaty i kraťasy

Jaro i léto milují spojení šatů a sandálků! Perfektně tato obuv padne k maxi šatům, ležérní vzhled navodíte díky gladiátorkám, k džínovým šortkám nezapomeňte vynosit sandály na platformě, zejména pokud jste nižšího vzrůstu, zatímco vysoké ženy by měly sáhnout spíš po sandálkách bez podpatku nebo zvolit nízkou variantu lodiček. Ty jsou za nás v případě, že se nedokážete rozhodnout perfektní alternativou.

Nebojte se výstředností

Ruku na srdce, na většinu příležitostí stejně vynosíte jednobarevnou klasiku, kterou máte v botníku již druhým nebo třetím rokem. Jsou však situace, kam se budou hodit extravagantnější styly sandálků. A takové pak upoutají maximální pozornost, což znamená, že k nim už nemusíte hledat extra výrazný top ani sukni. Nechejte jim prostor, ať vyniknou, ony si to opravdu zaslouží!

Pár rad navíc

Je vhodné nosit sandálky ke kostýmku? Proč ne! Kalhoty se však musí u kotníku zužovat a sandálky by měly být jednoduché s adekvátním podpatkem a klasickými proužky kolem kotníku, aby na sebe nestrhávala více pozornosti.

Sandálky a svatební šaty? Samozřejmě! Jen zvažte místo konání svatby, protože na pláží nebo na louce plné květin nebude tato obuv úplně praktická.

Sandálky a plesové šaty? Vlastně tohle oficiálně úplně povolené není, ale my opět říkáme, proč ne! Jen si uvědomte, že pokud chcete protančit celou noc, budete potřebovat spíš sandálky s nízkým podpatkem a takové, které nezastíní krásu vašich šatů.

foto: archiv značek, pinterest.com.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram