Jak na make-up pro bledulky? Přinášíme tipy pro porcelánovou pleť

Jak na make-up pro bledulky? Přinášíme tipy pro porcelánovou pleť

Narodila jste se s velmi světlou pletí a máte problém vybrat dokonalý make-up? Ať už jste blondýnka, zrzka nebo černovláska, není vůbec snadné pro bledou pleť zvolit vhodný make-up.

Ředitelka vápenky, bledulka nebo Sněhurka? Určitě tyto přezdívky zná každý žena s porcelánovou pletí. Nemá cenu ničit svoji kůži v soláriu nebo na sebe patlat samoopalovací krémy. My volíme raději přirozenost.

Jak vybrat správný make-up

Každá máme jinou pleť a některá chceme zamaskovat drobné nedostatky, jiná jen rozzářit pleť a další potřebuje make-up se silnějším krytím. Když si tohle vyjasníme, tak klasické make-upy z drogerií většinou moc nevyhovují.

Podtón pleti

Důležité je také zjistit, jaký máte podtón pleti – studený, teplý nebo neutrální. Studený podtón pleti je typický pro modro-fialové žilky na zápěstí a růžové rty. Teplý odstín má naopak žluté nebo broskvové barvy s červenými rty. Neutrální podtón je někde mezi a sedne vám tak více odstínů make-upu. Takovou zajímavostí je například to, že studenému odstínu sluší více stříbro, zatímco teplému odstínu spíše zlato.

Make-upy pro velmi světlou pleť

Shiseido Make-up Skin Glow

Je rozjasňující make-up vhodný pro velmi světlou pleť s arganovým olejem. Je k dostání na Notino.cz za 976 Kč.

Yves Saint Laurent Make-up

Dlouhotrvající make-up s ochranným faktorem dodá pleti bezchybný vzhled až po 24 hodin. Navíc je i voděodolný a je na Notino.cz za 1214 Kč.

Estée Lauder Double Wear Make-up

Široká škála odstínů tohoto make-upu, který je vhodný i pro porcelánovou pleť. Má střední krytí a naleznete jej za 910 Kč na Notino.cz.

Zdroj foto: Notino.cz, Pexels.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram