Jak na praktické a designové dětské pokojíčky

Jak na praktické a designové dětské pokojíčky

Dětský pokoj můžete navrhnout tak, abyste podpořili hravou část vašeho dítěte, ale zároveň vyzdvihnout design, a to i v menších domácnostech.

Nakoukněte do dnešní inspirace, kde najdete pokoje, o něž se dělí dva sourozenci, i takové, které skrývají tajné úložné prostory, například na hračky...

Bledě modrá barva a imitace parket na podlaze mohou vytvořit perfektní oddělení hracího a pracovního nebo také studijního prostoru. Takto pokoj pro své syny vyřešili v jednom pařížském bytě. Oba bratři tak mají prostor pro svou oblíbenou hru „na indiány“, zatímco jim ze stropu visí letadýlko.

Tento zrekonstruovaný byt v Sharonu v Izraeli skýtá malou herní plochu s barevnými bloky namalovanými na stěnách a malé nástěnné úložné poličky ve tvaru domů.

Malá střešní okna pouští dostatek denního světla, což podtrhují i bílé stěny. Takhle dětský pokojíček řešili rodičové v Sharonu v Izraeli.

Víceúrovňový herní prostor se zavěšenou sítí nad hlavní ložnicí rodičů umožňuje dohlížet na děti, aniž byste jedinou nohou opustili postel.

Hrací prostor vyřešili v Tel Avivu pomocí prostoru z překližky, dítě tak může na chvíli uniknout plně do své hry.

Úložný prostor pro hračky upřednostnili v rekonstruovaném domě v Melbourne. Postel v patře šetří místo na studijní stůl nebo vestavěnou skříň s oblečením.

Kompaktní ložnice s žebříkem, spacím prostorem i hrací plochou je značka ideál. Vejde se do menších prostor a ve světlém provedení opticky dopřává dostatek místa.

Nízké úložné prostory, hrací koberce a volné zdi pro kreativní výkresy nadchnou nejedno dítě.

 

dezeen.com
 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram