Jak nachystat vánoční brunch?

Jak nachystat vánoční brunch?

Zvykem je jezdit na obědy a nebo zvát přátele na večeře. Co letos postavit základní kameny nové tradici? Co uspořádat brunch?

1. Důkladně si naplánujte menu

Včas si sedněte a dejte dohromady jídla, která se k sobě navzájem hodí, jsou adekvátní k příležitosti a berte ohledy na chutě svých hostů. Brunch by měl spojovat vícero zajímavých chutí a jídla by mělo být dost pro každého. Sváteční brunch můžete obohatit i typickým cukrovím. Naplánujte ho třeba na jedenáctou hodinu tak, abyste do něj mohli ideálně zakomponovat také masitý pokrm.

2. Nezapomeňte na přípitek

K brunchi náleží také vhodný přípitek. Nejlépe uděláte kvalitním šampaňským.

3. Buďte kreativní

Slaďte jídelní tabuli do jednoho stylu. Vyhrajte si s ubrousky (ty látkové pohodlně nahradíte stylovými utěrkami), využijte všechny různorodé porcelánové kousky nádobí a pokrmy nazdobte zeleninou a ovocem, které hosté mohou průběžně konzumovat.

4. Vizualizujte si

Aby připravený brunch hostům nejen chutnal, ale také dobře vypadal, přemýšlejte o něm dopředu. Jako dobrý trik poslouží jednoduchá fotka z několika úhlů. Na ní si možná lépe všimnete, že některé mísy je lepší přehodit, nebo je toho někde příliš. 

5. Udržte neformální atmosféru

Jeden z důvodů, proč pořádáte brunch, je také fakt pohodlnosti. Brunch, jež začíná dopoledne a končí až odpoledne, si totiž může udržet klidnější a méně formální nádech. Proto netrvejte na včasném příjezdu, či snad dresscodu. Na židle umístěte polštářky, pusťe příjemnou hudbu, nechte hosty listovat zajímavými knihami nebo časopisy. Zařiďte, aby se cítili jako doma.

6. Vyhrajte si s nápoji

Kromě přípitku myslete na příjem tekutin po celou dobu brunche. Přichystejte pro své pozvané stylový ranní punč nebo horkou čokoládu. Chybu neuděláte ani pokud připravíte litr či dva výborné domácí limonády, do karafy nalejete obyčejnou vodu a ve druhé smícháte vodu s citronem. Poblíž stolu se hodí mít zároveň výběr čajů.

elledecor.com ; pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram