Jak najít správný makeup a jak napravit nejčastější chyby při jeho používání?

Jak najít správný makeup a jak napravit nejčastější chyby při jeho používání?

Mezi tolika značkami, odstíny a složeními je opravdu těžké najít makeup, které sedne vaší pleti a bude příjemný na nošení. My vám poradíme, jakým chybám se vyvarovat! 

Přizpůsobte se typu pleti
Máte suchou pleť? Nebo trpíte na zčervenání a vaše pleť je velice citlivá? Pak určitě musíte vybírat mezi hydratujícími makeupy. Některé sice nenabízejí tak velké krytí, ale zase je můžete vrstvit. Pokud je vaše pleť mastná a trápí vás nedokonalosti pleti, vězte, že jsou k dostání makeupy, které přebytečný maz absorbují a nezatěžují vaši pleť látkami, které by třeba mohly vyvolat další podráždění.

Odstín není sjednocený s pletí 
Je to nejčastější chyba se kterou se dá ale také nejhůře bojovat. Správný odstín je o neustálém hledání. Pamatujte si, že v každém ročním období má vaše pleť trochu jinou barvu, takže celoroční makeup je hloupost. Základní rozdělení makeupů je na žlutý či růžový podtón. Jak ale určit, který z nich potřebujete? Nejste-li si jistá, prohlédněte si své žíly na zápěstí - pokud jsou do modra, pak je vaším podtónem růžová. Jsou-li zelené, volte raději žlutý podtón.  

 

Správné krytí
Pokud vaši pleť trápí jen minimum nedokonalostí, nekupujte si kvůli tomu plně krycí makeup. Bude vám totiž stačit jen lehké nebo střední krytí. Nejen, že byste pleť zbytečně zatěžovala, zároveň byste si tak mohla zbytečně ucpávat póry.  

Nanášení makeupu
Možná už jste našla makeup s odstínem právě pro sebe i s odpovídajími vlastnostmi. To ale nestačí, potřebujete ho také umět správně nanášet. Ať už používáte prsty, štětec nebo houbičku, vždy se ujistěte, že makeup je dokonale zapracován a na vaší pleti není na první pohled viditelný.  

Aby s vámi vydržel celý den
Některé makeupy jsou již vyráběné s úmyslem, aby vydržely celý den. Ne vždy to ale také opravdu dodrží, proto je můžete podpořit bází pod makeup, kvalitním pudrem, který pečlivě zapracujete do makeupu nebo fixačním sprejem. 

Zdroj: beautyhigh.com
pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram