Jak obléknout svůj typ postavy? Zjistěte, co bude slušet právě vám!

Jak obléknout svůj typ postavy? Zjistěte, co bude slušet právě vám!

Ruku na srdce dámy. Dokážete určit, jaký máte typ postavy a co vám skutečně sluší? Chcete se oblékat podle módních trendů, ale vaše postava k tomu má někdy výhrady? Naučte se rozumět svým proporcím a oblékněte se do toho, co vám bude neskutečně slušet.

zdroj: freepic

Ženská krása je individuální a každému se líbí něco jiného. Ať už jste štíhlá nebo máte křivky, jediné, co ostatní uvidí, je sebevědomí, které z vás bude vyzařovat, pokud se ve svém oblečení budete cítit dobře.

Tip: Kupujte oblečení své velikosti. Pokud zrovna vaše křivky chtějí L, nedopřávejte jim M jen proto, že to lépe vypadá nebo proto, že do toho jednou zhubnete.

Postava typu: jablko

Disponujete oblejšími tvary, plnějším hrudníkem a vaší problémovou partií je bříško? Pak jste právě typ jablka.

Na co zapomeňte: Vyhněte se páskům a jakéhokoliv zvýraznění problémových partií. Lichotit vám nebudou minišaty, overaly nebo džíny do zvonu. Zakažte si cropy, kulaté výstřihy, velké vzory na oblečení a příliš výrazné doplňky.

Co si dopřát: Vsaďte na volné vzdušné šaty s vázáním pod prsy. To pravé ořechové budou i volné halenky v kombinaci s džíny úzkého střihu, které doplníte vysokým podpatkem, abyste opticky prodloužily a zúžily postavu.

Postava typu: hruška

Máte úzký pas, plnější zadek, ale váš dekolt není příliš bujný? Pak jste typická postava hrušky.

Na co zapomeňte: Vyhněte se všemu, co opticky přidává vašemu zadečku pár centimetrů. Jsou to především bokovky nebo kalhoty s divokými motivy.

Co si dopřát: Pokuste vytvořit oblečením symetrii. Toho docílíte tak, že budete volit kalhoty a sukně tmavých odstínů. Naopak ve vrchní části si můžete dovolit topy se zdobením, sexy krajky nebo balónové rukávy. Must have kouskem této postavy jsou midi nebo maxi sukně, kterými zakryjete své problémové partie a zároveň dáte vyniknout svému dekoltu.

zdroj: freepic

Postava typu: obrácený trojúhelník

Máte široká ramena, úzký pas a malý zadek? Vaše tělo připomíná mrkev nebo vrcholového sportovce? Pak jste typem obráceného trojúhelníku.

Na co zapomeňte: Vyhněte se topům s odhalenými rameny, hranatému výstřihu, ale také ramenním vycpávkám a balónovým rukávům. Pozor si dejte také na pánské střihy blejzrů. 

Co si dopřát: Zaměřte se na své útlé boky! To pravé pro vás budou právě bokovky, zvonáče, výrazné pásky, ale také topy s výstřihem do V, které opticky zeštíhlí ramena. Kromě toho si můžete dovolit overaly, široké kalhoty a vzorované barevné punčochy.

Postava typu: přesýpací hodiny

Máte plná prsa, oblé boky a vosí pas? Gratulujeme! Patříte k těm typům žen, které si díky svým ženským tvarům mohou obléci téměř vše.

Na co zapomeňte: Vyhněte se volným střihům, tunikám a oversize kouskům, které by z vás zbytečně udělaly baculku.

Co si dopřát: Vždy se zaměřte na svůj pas, který je třeba zdůraznit. Divoké pásky, džíny s vysokým pasem, palazzo kalhoty, pouzdrové šaty – to vše vám padne jako ulité. Bát se ale nemusíte ani upnutých šatů, které budou kopírovat linii vašich křivek.

Postava typu: obdélník

Tato postava má stejně široká ramena, boky i pas. Takovou figuru mají například i Anne Hathaway nebo Kate Middelton.

Na co zapomeňte: Vyhněte se malým černým šatům, které by vaší postavě určitě nelichotily. Stejně tak je to s geometrickými tvary nebo s hranatým oversize oblečením.

Co si dopřát: Podpořte to, co na první pohled není patrné. Zvýrazněte svůj pas peplum, které vás nejenom zjemní, ale také vám vytvoří ladné křivky. Slušet vám budou i džíny se širokými nohavicemi, šaty s řasením, ornamenty a volány nebo mašle a divoké puntíky. 

zdroj: pexels

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram