Jak pečovat o kudrnaté vlasy

Jak pečovat o kudrnaté vlasy

Kudrnaté vlasy jsou darem i prokletím v jednom. Ženy, které mají vlasy rovné, těm s vlnitými závidí, a naopak to funguje úplně stejně. Je na čase se svými kudrlinami vypořádat.

I když se to nezdá, i neposlušné lokny se dají správnou péčí zkrotit a tvarovat podle vlastních představ. Kudrnaté vlasy jsou obecně křehčí a sušší. Nemají tolik lesku ani výživy. I přesto, se s nimi můžete naučit dobře fungovat.

Hydratujte

Začněte tím, že si nakoupíte vyživující oleje a budete je vlasům pravidelně dopřávat. Můžete vyzkoušet i hydratační šampóny s bambuckým máslem, olivovým olejem nebo třeba s aloe vera.

Neumývejte vlasy často

Kudrnaté vlasy se tolik nemastí, bohatě postačí, když je umyjete jednou maximálně dvakrát za týden. „Nekudlejte“ vlasy dohromady, zbytečně je budete lámat jeden přes druhý. Naopak k nim buďte šetrní.

Kondicionéry

Ani ty by ve vaší sbírce pro přirozené lokny neměly chybět. Kondicionéry nebo pokoupelové masky na suché vlasy mohou jedině prospět. Balzámy a masky na vlasy nanášejte od konečků vlasů až po kořínky rovným tahem mezi rukama odshora dolů. Ideálně aplikujte dvakrát do měsíce.

Na ručník zapomeňte

Vlasy nikdy ručníkem netřete mezi sebou. A to, ani pokud je máte rovné. Opravdu jim to neprospívá. Zabalte je po umytí do turbanu a nechejte vsáknout největší vlhkost z vašich vlasů. Za mokra rozčesávejte pouze hřebínkem. Ideálně jen minimálně, nebo vlasy pročešte, až budou suché. Klasické kartáče nejsou pro kudrnaté vlasy ideální. Fénování zkuste co nejvíce vynechávat a pokud přeci jen musíte, použijte studený vzduch a difusér.

Kupte si sprej na kudrnaté vlasy

Dnes najdete v obchodech nespočet výrobků vhodných a určených pro kudrnaté vlasy. Nebojte se některé z nich vyzkoušet. Spreje, laky na vlasy i krémy dokážou lokny udržet ve tvaru, který si sama zvolíte.

Na noc vlasy sepněte

Určitě jim to prospěje. Pokud vám nevadí spát s culíkem či dvěma, svažte vlasy k sobě, nebo si zapleťte copy. Je důležité, aby celou noc neputovaly po polštáři sem a tam. Vlasy si různě přilehneme, ohneme, polámeme. Máte-li o svou hřívu větší péči, můžete ji na noc „uklidit“ ke spánku.

pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram