Jak používat lesk na rty, abyste dosáhla perfektního výsledku?

Jak používat lesk na rty, abyste dosáhla perfektního výsledku?

Milujete lesk na rty? Máte vždy alespoň jeden po ruce a neumíte si bez něj představit běžnou činnost? Naprosto vám rozumíme, připravili jsme pro vás pár tipů, jak dosáhnout ještě lepšího výsledku.

Dopřejte rtům peeling, prospěje jim to

Jsou popraskané a suché? Budou potřebovat malou péči ještě před tím, než aplikujete svůj oblíbený lesk na rty a vyrazíte ven. Voda vaše rty příjemně zvláční a všechnu odumřelou kůžičku tak můžete po jemné masáži odstranit a rty budete mít zase jako nové. Pokud jeden „peeling“ nestačí, nechejte rty odpočinout od veškeré kosmetiky do úplného zahojení.

Aplikujte balzám na rty jako podkladovou vrstvu

Balzám na rty udělá půl práce za vás. Vaše rty budou měkčí a pružnější, díky čemuž se bude finální lesk na rty lépe držet a rozhodně i lépe vypadat. Nechejte balzám minutku působit, než na něj přidáte lesk na rty.

 

 

1. Lip Up - lip gloss Lesk na rty se zvětšujícím efektem 149 Kč (seženete na Dermacol.cz), 2. L’Oréal Paris Infallible dlouhotrvající rtěnka a lesk na rty 2 v 1 za 221 Kč, 3. Yves Saint Laurent Vernis À Lèvres Rebel Nudes - dlouhotrvající rtěnka a lesk na rty 2 v 1 za 764 Kč, 4. Dior Dior Addict Lip Maximizerlesk na rty pro větší objem 882 Kč, 5. Collistar Twist® Gloss Ultrabrillante lesk na rty 317 Kč, 6. Shimmering Lip Gloss - Třpytivý lesk na rty  99 Kč (seženete na Dermacol.cz)

 

Vnímejte konturu rtů

I to je důležité a když nic jiného, rozhodně pak budou plné a lesklé rty vypadat neodolatelně. Vezměte si tužku na rty v barvě lesku, pokud používáte pouze bezbarvý, pak je třeba použít tužku v barvě vašich rtů, maximálně o odstín tmavší, která přirozeně podtrhne linii vašich rtů. Některé lesky na rty navíc obsahují aktivní látku, která vypne jemnou pokožku rtů, vyhladí drobné vrásky a vytvoří tak efekt většího objemu. Takový sežene v šesti odstínech například od značky Dermacol a jmenuje se Lip Up - lip gloss.

Je čas na rtěnku

Jestliže ji používáte, je nejvyšší čas na její aplikaci. S naprostou přesností nanesete rtěnku pomocí malého štětečku. A jdeme do finále.

Naneste lesk na rty

S aplikací lesku na rty začněte ve středu rtů a nanášejte aplikátorem směrem ke koutkům. Nepoužívejte lesk nad přirozenou linií rtů. Přebytečný lesk můžete odstranit jemným otiskem například do hedvábné látky, ale poslouží vám i klasický kapesník.

foto: pinterest.com, archiv značek

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram