Jak proběhlo oficiální rozloučení s legendárním návrhářem Karlem Lagerfeldem? Většina přítomných plakala dojetím.

Jak proběhlo oficiální rozloučení s legendárním návrhářem Karlem Lagerfeldem? Většina přítomných plakala dojetím.

Oficiální rozloučení s geniálním designérem Karlem Lagerfeldem proběhlo v uměleckém duchu se spoustou jeho zaměstnanců, přátel a slavných tváří. Paříž se v jeden den proměnila v město, které patřilo zesnulému návrháři.

Exkluzivní prostory, které návrhář miloval

Rozloučení s legendárním návrhářem Karlem Lagerfeldem proběhlo dne 20. června, a byl to emocionální hold vzácnému talentu. Grand Palais v Paříži bylo proměněno v obrovskou síň s uměleckými vystoupeními, kde přišlo zesnulému designérovi vzdát poctu na desítky módních expertů, kapacit, přátel, kolegů, spolupracovníků a exkluzivně pozvaných hostů. 

Rozloučení ve velkém stylu

Rozměrné plakáty zachycovaly Karla Lagerfelda v mládí, práci, pozdějším věku a při pracovních foceních spojených s módou. Umělecký ředitel s dlouhou historií úspěšných projektů Robert Carsen stvořil rozloučení s Karlem ve stylu Chanel, ale i humoru, emocí a stylu. Návrhář pracoval 30 let pro Chanel a neuvěřitelných 54 let pro Fendi. Známí umělci vystoupili na několika pódiích, kde se tančilo, přednášely se básně, zpívalo a promlouvalo k hostům. Přítomní projevovali hlubokou úctu prostřednictvím různých médií. 

Vše proběhlo podle vize Karla Lagerfelda

Celá speciální událost byla vytvořena podle samotného motta návrháře. Karl Lagerfeld se vždy inspiroval minulostí, ale přitom hleděl do budoucnosti. Na velkých plátnech se promítal i film o Karlově životě, rozhovory s ním a s osobnostmi, které ho měli rádi a obdivovali ho. Emocionální příběhy byly po každého důvod k slzám. Jen někteří přítomní přiznali, že kolegové a spolupracovníci mohli vyprávět více detailů a projevit více emocí, než projevili slavní lidé.  

Myslelo se na všechny kolem Karla

Velmi povedený byl mix pozvaných, který zastupovaly známé tváře, ale i pracovníci například z Haute Couture oddělení. Koncept rozlučkového ceremoniálu byl postaven na Karlově vizi života a jak ho viděl on. Návrhář nikdy nebyl na 100 procent spokojený sám se sebou a tvořil každý den, aby naplnil svůj potenciál. Nabádal i své přátele ke stejnému pohledu na život, ale nikdy nikoho nenutil. Byl nekonečnou inspirací pro celý svět.  A podle Karla nepatřila móda do muzea, ale do ulic.

Zdroj; vogue.co.uk, pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram