Jak probíhají vánoční přípravy v naší redakci? Vyzpovídali jsme naše redaktorky

Jak probíhají vánoční přípravy v naší redakci? Vyzpovídali jsme naše redaktorky

Vánoční svátky jsou pro většinu z nás radostným obdobím, plné dobrého jídla, rodinné pohody a krásných dárků. Jak se připravují na Vánoce naše redaktorky? Vyzpovídali jsme pro vás hned několik z nich.

zdroj: canva/milyopan

Každý Vánoce vnímá jinak, někdo se už nemůže dočkat vánočního cukroví, jiný zase upadá do nálady jako známá postavička Grinche. Hned 5 našich redaktorek prozradí své naladění na letošní Vánoce.

„Vánoce mám rok od roku více a více v oblibě. Zejména od té doby, co mám malé děti, je to těšení několika násobnější. Perníčky pečeme už od listopadu a do Vánoc nám rozhodně nevydrží. Vyrábíme různé vánoční dekorace, chystáme dopisy Ježíškovi a obklopujeme se vánočními koledami a vůní skořice a hřebíčku. Také ráda pokukuji po vánočních výlohách velkých módních domů, a to pravé kouzlo Vánoc vnímám v čase prožitém s přáteli a rodinou.“ Jana Klouparová, redaktorka.

zdroj: pixabay

„Na Vánoce se každý rok hrozně těším. Jelikož ve mně dodnes zůstala dětská dušička, tak od začátku prosince odpočítávám každý den, a dokonce si kupuji i adventní kalendář. Celý prosinec pak peču různé druhy cukroví, nakupuji dárky a poslouchám vánoční písně. Nejvíce se ale každý rok těším, až se zabalím do deky u vánočního stromečku a pustím si s rodinou Lásku nebeskou. To už navždy zůstane srdeční záležitostí a ten pocit nikdy nic nenahradí.“Eliška Jurasová, redaktorka.

zdroj: pixabay

„Vánoce pro mě znamenají kouzelný čas plný rodinných návštěv, dobrého jídla, silného punče, odpočinku, knížek a samozřejmě pohádek! Mám ráda celou tu romantickou atmosféru, všude samé svíčky, kožešiny, deky, cukroví a světýlka. Taková krásná hygge atmosféra, která je doslova nakažlivá. Baví mě vymýšlet i kupovat dárky a dělat ostatním radost. Celé si to užívám a už od prvního adventu pomalu zdobím byt vánoční dekorací. Je to jeden z nejkrásnější svátků, jen ten sníh by mohl vydržet.“Monika Holemá, redaktorka.

zdroj: canva/christmasbon

„Na první adventní neděli se u nás doma rozjedou Vánoce na plné obrátky. Světýlka v oknech, svíčky s vůní skořice a svařák. Moje oblíbené jsou sójové svíčky značky Tvoje svíčka, které krásně provoní celý náš domov. Letos jsou velmi trendy papírové hvězdy všech velikostí a barev. I my doma jsme tvořili. Horší je to s dárky. Dárky nechávám na poslední chvíli a každý rok říkám, že nic nemám a nestíhám. Překvapení však je, když pod stromečkem pak najdeme plno dárků. Jsem na sebe pak pyšná, jak jsem to všechno krásně a bez stresu zvládla. Mám předvánoční zásadu NESTRESOVAT SE. A co nejvíc miluju? Ty dětské oči, když spatří vánoční strom!“Petra Žaludová, šéfredaktorka.

 

zdroj: pinterest

zdroj:  tvojesvicka

„Vánoce miluju, ale snad ještě víc období adventu. Na blížící se Vánoce se nijak zásadně nechystám, ani nedělám velký vánoční úklid. Užíváme si každý rok stejné jednoduché věci, které všichni milujeme. Spíše odpočíváme, čteme, díváme se na filmy a vyhýbáme se nákupním centrům. Jeden celý víkend peču s holčičkami cukroví. U toho si pouštíme vánoční písničky a oblíbené pohádky, které známe zpaměti. Je to nádherný poklidný, téměř meditativní, čas plný vůně vanilky a všudypřítomného moučkového cukru.“ Klára Ubryová, redaktorka.

zdroj: pixabay

"Letos jsem poprvé Vánoce musela kvůli stěhování odsunout na druhou kolej, ale znamená to jediné, výzdoba domu a pečení vánočního cukroví posunu a budu dohánět až v druhé půlce prosince, ale vánoční nálada a myšlenky se mě drží už pěknou dobu. Při každé příležitosti si pouštím vánoční hudbu a nemůžu se dočkat, až si dám můj první letošní vanilkový rohlíček." Nikola Knížková, redaktorka.

zdroj: canva/sweetsdop

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram