Jak se dá bojovat se striemi?

Jak se dá bojovat se striemi?

Jsou nepříjemné, nevzhledné a znamenají, že něco proběhlo v našem těle špatně. Řeč je o striích, které trápí téměř každou ženu. 

Strie vznikají důsledkem radikálního zvětšování nebo naopak ubývání hmotnosti, když se elasticita kůže není schopna velké změně dostatečně rychle podřídit. Nejčastěji trápí ženy na bocích, stehnech, zadku, břiše a prsou. Právě na břiše a prsou vznikají zejména v těhotenství, na ostatních místech se mohou objevit, i když maminkou nejste a ani se jí brzy nestanete. Ve skutečnosti se tak jedná o drobné podlouhlé jizvičky, které mění barvu od červené až k průsvitné bílé, která sice září na dálku daleko méně než červená, ale vidět je i tak. 

Existuje mnoho způsobů, jak se preventivně snažit vyhnout jejich vzniku. Základem všeho se i v tomto případě ukazuje být zdravá a na vitamíny bohatá strava a dostatečná hydratace problémových partií. K té vám nejlépe poslouží hutná tělová másla a krémy. V případě, že už se strie na vašem těle objevily, volba by měla padnout na speciální olej proti striím. V Evropě se za tímto účelem nejvíce prodává (a má také nejlepší výsledky) Bi-oil

Pokud se vás netýká pár jizviček, ale spíše máte zjizvenou celou partii a trápíte se tím, mohla byste popřemýšlet o laserovém zákroku. V tomto případě se připravte, že zákroky stojí v řádů stovek až tisíc korun, záleží na klinice, na městě a také na velikosti ošetřovaného místa. Nicméně laserový zákrok je bezbolestný, takže se není čeho bát.

Na závěr ale pamatujte, že strie jsou stejně jako pihy, vrásky a jizvy důkazem toho, že jste žila. Muži si jich často ani nevšimnou a vy se jimi nemusíte tolik trápit. 

byrdie.co.uk ; krasa.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram