Jak se David Bowie vryl do naší paměti

Jak se David Bowie vryl do naší paměti

David Bowie navždy odešel, ale jeho nesmazatelný odkaz žije dál. Jak si ho budeme navždy pamatovat?

Hudební, umělecká ale i módní scéna přišla v neděli o jednu z největších ikon, kdy tento svět ve věku 69. let navždy opustil David Bowie, jenž po osmnácti měsících prohrál svůj boj se zákeřnou chorobou.

Zprávě, která toho rána doslova obletěla celý svět, zprvu nechtěl nikdo uvěřit a mnozí ji považovali za pouhý výmysl. Ta se však záhy potvrdila a sociální sítě se začaly plnit vyjádřeními soustrasti.

Ano, geniální zpěvák, herec a hudební skladatel je navždy pryč, ale jeho nesmazatelný odkaz, který se nese napříč hudební scénou, jíž obohatil o nové styly, přetrvává. David Bowie se ale do naší paměti nevryl jen nezaměnitelným hudebním projevem, ale i svými alter egy, které provázely jeho bohatou kariéru. Legendární rocker byl mistrem převleku, jenž se bez větších módních ambic, stal inspirací i pro mnoho návrhářů, které pohltil svým neotřelým a osobitým stylem. Vždy tak pro ně byl a stále je nekorunovaným králem.

 

 

Rozhodně ne náhodou se i desítky let od vydání studiového alba Aladdin Sane objevují přední světové modelky na obálkách módních magazínů s barevnými blesky přes obličej a rudě zbarvenými vyčesanými rozcuchy na hlavách. 

 

 

 
                    Jean Paul Gaultier jaro 2011                                                       Dior jaro 2015

 
                         Balmain podzim 2011                                                          Saint Laurent jaro 2014
 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram