Jak se fotí streetstylové fotky z fashion weeků

Jak se fotí streetstylové fotky z fashion weeků

Kdysi pocházely hlavní trendy z showroomů, dnes z ulic metropolí. A fotky, které je zachycují se stejně jako vysoká móda, řídí svými nepsanými pravidly. 

Doby, kdy fotky streetové módy nebyly považovány za tolik důležité, nejsou zase tak daleko. Za těch deset nebo dvacet let se toho ovšem mnoho změnilo. Pouličních fotografů výrazně přibylo a stylu lidí navštěvující módní akce a fashion weeky se začalo věřit stejně (a ne-li víc) jak high-end módě na přehlídkových molech. Doba se změnila. Lidé touží po autentičnosti. Jakými pravidly se tedy v dnešní době řídí pouliční móda a její focení na stránky webových i tištěných magazínů?

1. Respektování se s fotografy navzájem - svaté pravidlo číslo jedna zajišťuje, že si fotografové navzájem nekříží zorné pole a snaží se vyjít si vstříc.

2. Nejlepší čas na přidání fotek je během přehlídky. Tehdy jsou totiž všichni důležití lidé vevnitř, není tolik podnětů k focení a je tedy čas na to, přidat fotky na sociální sítě nebo si pohrát s jejich podobou na počítači. Někteří se snaží navzájem se podělit o informace o zajímavých lidech nebo se alespoň nasvačit, než se dveře z módní přehlídky otevřou a spoustu zajímavých lidí se vyhrne ven.

3. Neplést se známým fotografům do cesty - přesto, že fotografů obecně přibývá, jejich komunitou se šíří informace o tom, kdo je nejlepší ve své branži a těmto velkým jménům se ti méně zkušení raději nepletou do cesty. Většinou jsou to ti, kteří fotí pro největší světové módní magazíny. Díky tomu se jim nestane, že se jim někdo jiný mihne před objektivem.  

4. Všichni mají zájem vyjít si vstříc. Ať už se jedná o ostříleného profesionála nebo vyplašeného a zmateného nováčka, při focení streetwear jsou si konec konců všichni rovni. Na konci dne totiž každý z nich potřebuje dobré fotky, tak proč si to navzájem komplikovat. 

fashionista.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram