Jak se naučit chodit ladně na podpatcích

Jak se naučit chodit ladně na podpatcích

Opravdu existují triky na to, jak se naučit lépe chodit na podpatcích a ne, nebude to jen ve správné výšce podpatku a střihu boty!

1. Nejdříve došlápněte na patu, až potom na bříška prstů

Aby vaše chůze vypadala přirozeně, ideální by bylo, abyste došlapovala stejně patou i zbytkem chodidla stejně, jako to děláte při chůzi na rovných botách. Podpatky to ale ztěžují, a proto se zkuste soustředit, abyste při došlapu nejdříve cílila na patu a později až na bříška. 

2. Dělejte malé krůčky

Budete-li se snažit chodit na podpatcích stejně rychle jako v plochých botách, budete působit komicky. (Tedy pokud nemáte několikaletý dennodenní trénink!) Proto dělejte jen malé krůčky, díky kterým budete lépe držet stabilitu. 

3. Nepospíchejte

Malé kroky velmi úzce souvisí také s tempem chůze. Jakmile nasadíte podpatky, myslete na to, že máte dost času a určitě nikam nepospíchejte. Ženy, které na obuv na podpatku nejsou zvyklé, mohou být při pomalé chůzi velmi nervózní, to je běžné. Zkuste ale nezrychlovat, chůzi si užít a časem se zbavit také nervozity.

4. Správná velikost bot

Nikdy se vám nepovede vypadat dobře a chodit dobře, pokud vaše lodičky budou menší, větší nebo mít příliš vysoký podpatek případně platformu. Nikdo od vás neočekává 12 centimetrové jehly, na běžné nošení jsou navíc zbytečné. Raději se to naučte skvěle na osmi centimetrech a hlavně v takovém střihu, který vaší noze padne a co nejméně vás tlačí.

whowhatwear.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram