Jak se nosí dámské obleky a kostýmky

Jak se nosí dámské obleky a kostýmky

Kdysi byly obleky výhradně pánskou záležitostí, dnes jsou jednou z nejstylovějších věcí, kterou si žena může obléct. Pojďme se podívat, jak je nosit a kombinovat.

Obleky jsou jedním z nejlepších výtvorů v celé historii módy. I přesto, že jsou společností vnímány jako symbol úspěšného muže, na ženách nabírají úplně jiný směr. Ve své podstatě jsou velmi ženské, sexy a rafinované, avšak ne prvoplánové. Většina z nás si představí spojení; černý, tmavě modrý nebo šedý oblek s lodičkami a psaníčkem, což je klasika, kterou většinou oblékneme na společenskou akci nebo do práce. Při běžném nošení mu ale můžeme ubrat na vážnosti a dodat mu trochu svěžesti.

BARVY

Jistě si říkáte, že s klasickými barvami nikdy nešlápnete vedle, to ale ani s těmi ostatními. Obleky jsou výrazné samy o sobě, tak proč jim nedodat ještě trochu víc šťávy? Skvěle vypadají kostýmky v pastelových barvách (například světle růžová a modrá), vedle však nešlápnete ani s křiklavější variantou. Je libo červená?

VYMĚŇTE KOŠILI ZA TRIČKO ROLÁK

Košile ve spojení s oblekem většinou křičí "nerušte mě, spěchám na schůzi". Pojďme se tohoto dojmu zbavit a kombinujme s něčím méně vážným jako například s tričkem, cropped topem nebo rolákem. Nemusíme se bát potisků ani aplikací. Pokud naopak chcete něco méně výrazného, zvolte tričko v tělové barvě, které z pod obleku nebude vyčnívat.

TENISKY!

Tenisky se dnes nosí už úplně ke všemu, a proto oblek není žádnou výjimkou! Pokud vás čeká celý den ve městě, nemučte se na jehlách a sáhněte po něčem pohodlném a stylovém. Této kombinace se nemusíte bát ani v chladnějších měsících a můžete tak outfit doplnit vzorovanými silonkami či ponožkami.

S PODPRSENKOU

Pro ty odvážnější z nás je tu velmi úsporná kombinace. Oblek s podprsenkou vypadá velmi sexy a žensky. Velký pozor dávejte při výběru prádla, zvolte nějakou decentní krajku, aby outfit nevypadal příliš vulgárně. Neuškodí také malý detail na podprsence (nášivka, pásky či kombinace více materiálů), který zabrání dojmu, že jste doma zapomněla tričko.

EXPERIMENTUJTE S MATERIÁLEM A VZOREM

S materiály a vzory je to podobné jako s barvami. Nebojte se zvolit něco netradičního a zazářit. Letos jsou populární například sametové obleky. Hledáte-li nějaký pěkný vzor, vsaďte na velkou kostku, pokud chcete něco výraznějšího, nebojte se vystoupit z abstrakce a zvolte konkrétní motivy.

pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram