Jak se nosí kostýmky v Paříži?

Jak se nosí kostýmky v Paříži?

Zapomeňte na úhledné kostýmky, černé lodičky a precizně vyčesané vlasy. Formální outfity v kostýmech se v Paříži nosí úplně jinak. 

Zdá se, že ať se v životě podíváte na jakoukoli stranu, Pařížanky dělají všechno lépe. A s módou to začíná, pokračuje i končí. Tam vládnou úplně nejvíce. Jejich způsob oblékání formálních kalhotových kostýmků by mohl inspirovat i vás. Jen málokdy Pařížanku potkáte v jednoduchém kostýmku - nejčastěji bude vyroben z luxusních materiálů s různými reliéfy, takže ve výsledku vypadá, že ho zdědila po své babičce nebo rovnou po Coco Chanel. Pokud vás láká takový look, zaměřte se na nákup kvalitnějšího třeba tvídového kostýmku. A pravděpodobně budete muset zabrousit mimo řetězce. 

Jenže s tím vintage pojetím to zase nesmíte přehánět. Pařížanku nikdy neuvidíte, že by si pod takový kostýmek oblékla nakanýrkovanou halenku. Spíše sáhne po tričku oblíbené rockové skupiny nebo obyčejné bílé košili, někdy jí bohatě stačí bustier. Někdy ke kostýmku obují tenisky, jindy vysoké podpatky, ale stále se řídí heslem, že podpatky nejsou na denní chození. Ano, Pařížanky v nich uvidíte, ale nejčastěji se akorát budou přemisťovat na společenskou událost nebo do baru. Pokud máte v šatníku kalhotový kostýmek s rozšířenými nohavicemi, ani toho se nemusíte bát. Stačí nazout podpatky a rázem jste vykouzlila sexy outfit. Pařížská móda je plná pravidel a největším z nich je pravidla porušovat. Tak do toho...

pinterest.com ; telegraph.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram