Jak se obléct na vánoční firemní večírek?

Jak se obléct na vánoční firemní večírek?

Firemní večírky vás buď většinou baví, a nebo na ně chodíte jen ze slušnosti. Ať tak či onak, vhodné oblečení je vždy na místě. 

Firemní večírky mohou být z pohledu módy složité. Jste v kanceláři, takže dle toho by mělo vypadat také vaše oblečení a zároveň je tu večírek, takže se chcete alespoň trochu blýsknout. Možná na firemní párty trávíte čas povídáním s kolegy nebo hledáním zajímavého protějšku z jiného oddělení, a nebo se naopak chcete ukázat v dobrém světle před šéfem. Možná není od věci si v první řadě stanovit cíl toho, proč na večírek jdete. 

Účastníte se ze slušnosti a chcete se jen ukázat?

Pak bohatě stačí, když si vezmete výraznější šperk, rtěnku a rozpustíte vlasy. Není třeba vymýšlet složité variace oblečení. Do kanceláře se ten den oblečte jako v každý jiný. Zároveň ve většině případů stačí, abyste se účastnila hlavního bodu večera - ať už je to přípitek, předávání dárků vedení nebo cokoli jiného, přiťukla si s pár kolegy a pak se můžete v klidu vytratit domů. 

Chcete se pobavit a patříte mezi ty, které pak pokračují do baru?

V den firemního večírku si do kabelky zabalte druhý outfit. Ideálně zvolte sukni, která může být klidně i z lesklých materiálů a večerní top. Přeci jen se do kanceláře úplně nehodí minišatičky se špagetovými ramínky, takže ty vynechejte. Nutností jsou podpatky a psaníčko. 

Ráda byste zapůsobila dobře na vedení?

Nalijme si čistého vína, pokud si pomýšlíte na kariérní postup, pravděpodobně se na večírku ze všeho nejvíc budete snažit hodit na sebe dobré světlo před svým vedením. V tom případě si odpusťte přehnané párty outfity, hluboké výstřihy, vysoké jehly a výrazné líčení. Zůstaňte spíše u formálnějšího oblečení, ale okořeňte ho detailem, který na vás jindy kolegové neuvidí - je totiž třeba, aby si šéf nebo šéfová všimli, že nejste jen šedá kancelářská myš, ale máte v sobě i trochu šťávy. Takovým detailem může být výrazný pásek, šperky nebo uvolněný účes. 

pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram