Jak se obléká manželka francouzského prezidenta Brigitte Macron?

Jak se obléká manželka francouzského prezidenta Brigitte Macron?

Kromě toho, že si francouzský prezident Emmanuel Macron vzal podstatně starší ženu, vzal si také dámu s velmi elegantním stylem. 

Emancipovaná Francouzka v kalhotách

Bridgitte Macron letos oslavila své pětašedesáté narozeniny. Od jejího manžela ji tak dělí čtrnáct let. Vzhledem k liberálnosti Francie a její kultury to už téměř nikdo neřeší. Brigitte má ve svém věku již ustálený styl a hodný svého postavení i věku. Díky štíhlé postavě si může dovolit skinny džíny, které byly ještě v minulém století zásadním znakem oděvní emancipace. Zatímco ve Velké Británii by se měly členky královské rodiny kalhotám vyhýbat, pro první dámu Francie je to stěžejní bod oblékání. Ráda se ukáže nejen v černých obepnutých kalhotách, ale také v džínech všech možných odstínů.  

Moderní elegance

Pokud manželka francouzského prezidenta neoblékne kalhoty spolu se sakem, nejčastěji ji uvidíme v dobře padnoucích šatech vždy velmi podobného střihu se sukní v délce nad kolena. Na večerní události obléká dlouhé šaty s typickým formálním akcentem, jakým je třeba krajka nebo zlatá barva. Asi nikdy se na veřejnosti ještě neukázala s odhalenými pažemi ani v plavkách, možná si právě na takové okamžiky dává pozor a nechce paparazzi zavdat příčinu pro bulvární články. 

Jednoduchost a samostatnost

Stylem manželky francouzského prezidenta se prolínají i přívlastky typické pro Francouze samotné. Kromě toho, že Brigitte Macron ráda obléká kalhoty, ve svém stylu zůstává poměrně jednoduchá a předvídatelná, což ale nutně nemusí znamenat negativní hodnocení. Málokdy ji uvidíte (jestli vůbec) ve vzorovaném oblečení, přednost dává pevným nemačkavým materiálům, jednobarevným kouskům a lodičkám do špičky. Byť je na veřejnosti velmi často zachycena pouze ve společnosti svého manžela, outfity si k sobě nijak neladí, jak je běžné třeba u anglické královské dvojice Kate a Williema. 

pinterest.com ; whowhatwear.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram