Jak se obléká první dáma – Ivana Zemanová?

Jak se obléká první dáma – Ivana Zemanová?

Stát se první dámou jistě není snadný úkol. Ivana Zemanová však v této roli žije již nějaký pátek. Svůj módní styl nejraději určuje sama.

Při první volební kampani nebyla Ivana Zemanová tolik vidět. Vedle kandidáta na prezidenta, Miloše Zemana, se pohybovala spíše jejich dcera Kateřina. Obě v průběhu posledních několika let prošly menší změnou svého stylu.

První dáma se lépe cítí v neformálním oblečení, v oblibě má rozhodně maskáče. Díky stylistům a povinnostem vůči oficiálnímu dress codu na různých akcích se občas objeví i ve výraznější barvě, černé však dává stále přednost. V nedávném rozhovoru před posledními prezidentskými volbami dokonce zmínila, že nevidí důvod, proč nosit něco jiného, než v čem se cítí dobře, tedy v černé.

Z dřívější brunetky prošla změnou na světlejší blond odstín. I když si tím nezískala příliš valných ovací, zůstává mu již nějakou dobu věrná. Z návrhářů se o styl první dámy starají například sourozenci Jakub a Nikol Ponerovi nebo také Blanka Matragi. S tou se Ivana Zemanová radila již po prvním zvolení svého muže do prezidentského křesla.

Od sourozenců Ponerových si nechali z Hradu ušít šaty na druhou prezidentskou inauguraci Miloše Zemana. Nejenom tedy šaty pro první dámu, ale taky pro dceru Kateřinu a kravatu pro pana prezidenta. Tmavé bordó pouzdrové šaty u Ivany rozhodně zazářily. První dáma v nich dostála svého postavení a přitom podtrhly její ženskost.

Dcera Kateřina v hořčicových šatech se zvýrazněným pasem a mašličkou u krku působila mladistvým a elegantním dojmem. S otazníkem zůstávají snad jen kozačky v barvě matčiných šatů, které byly ozdobeny větším počtem kamínků. Styl šatů mladé Kateřiny připomíná střihy světových žen jako například Kate Middleton, od které by se obě prezidentovy dámy mohly více inspirovat.

Oblékat první dámu rozhodně není snadný úkol. V tomto případě se o to navíc paní Zemanová stará z větší části sama. Za poslední roky prošla rozhodně změnou k lepšímu. Zůstává si jen přát, aby tomu bylo i nadále.

instagram.com, facebook.com, pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram