Jak se oblékaly vítězky festivalu Cannes za posledních 40 let?

Jak se oblékaly vítězky festivalu Cannes za posledních 40 let?

"Zapomeňte na filmy. Cannes je festivalem módy." (Paulo Coelho) Pro nás tedy určitě! ShopAlike zmapoval vývoj módních trendů vítězek za posledních 40 let!

Od svého vzniku v roce 1946 je Filmový festival v Cannes jednou z největších událostí roku. V současnosti je také druhou nejvíce sledovanou událostí s více jak 5 000 novináři čekajícími na umělce z celého světa. A móda je nedílnou součástí celé této show. Při této příležitosti se online nákupní portál ShopAlike podíval na to, jaké róby za posledních 40 let ovládaly tento slavný červený koberec.

Mezi barvami vyhrála bez většího překvapení černá. Tento trend se zlomil až kolem roku 2007, kdy začaly převládat světlé, bílé a krémové barvy. I tak se dá ale předpokládat, že obliba v černé barvě zase poroste. 

Dlouhé večerní róby byly odjakživa symbolem festivalu v Cannes. A v posledních letech ještě nabírají na oblibě. Mezi lety 1997 - 2006 se však začaly objevovat i kratší šaty sahající po kolena. Jak si můžete v grafu všimnout, není mnoho hereček, které by oblékly kostým, přesto se takové objevily za posledních 40 let tři: Isabelle Huppert, Irène Jacob a Kathy Burke!

Změny trendů jsou patrné u délky rukávů. Zatímco ještě v devadesátých letech převládaly rukávy dlouhé, za posledních pár let je nahradily šaty bez ramínek nebo bez rukávů. A právě šaty s korzetovým vrškem, nebo pouze na ramínka se začaly objevovat až v 21. století. Souvislost můžeme vidět ve větší otevřenosti společnosti vůči odhaleným ramenům žen.  

ShopAlike.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram