Jak se oblékat do školy? I vaše děti řeší, co nosí

Jak se oblékat do školy? I vaše děti řeší, co nosí

Škola už dávno není jen o učení. Móda se do školních lavic vkradla nenápadně, ale místo toho aby jen těšila, někdy dělá i pořádnou neplechu. Děti se chtějí líbit, hezky se oblékat, ale často kdo není oblečen podle posledních trendů, je jednoduše out. 

Dětská móda je oblast velmi diskutabilní a návrháři nebo příliš snaživé maminky se s oblékáním dětí snadno dostanou na tenký led. Od hezkého trendy oblékání především malých holčiček jde hrozně rychle sklouznout k nevhodnému napodobování dospělých a výsledky silně připomínají záběry z dětských soutěží krásy, které jsou trnem oku mnoha lidem napříč světadíly. Jenže jak se tedy postavit k úkolu nakupování oblečení pro své děti, aby vypadaly upraveně a moderně?

Rodiče své děti oblékají do běžné dětské módy a potomků je to docela jedno. Zlom ale přichází, když děti nastoupí do školy. V Evropě je několik zemí, kde školy rozdíly mezi finanční úrovní jednotlivých rodin stírají předepsanou školní uniformou. Ta je pro všechny stejná a není tak prostor pro obdivování drahých triček spolužačky nebo posmívání se obnošeným džínům spolužáka. Česká republika ale plošný zákon na nošení uniforem nemá a spolu se zvyšující se nabídkou dětské módy u dražších řetězců i módních návrhářů se prohlubují i povrchní rozdíly mezi dětmi. Ty mohou končit až šikanou.

Stojíme za názorem, že oblečení pomáhá vyjadřovat individualitu a u dětí je její podporování třeba právě už od školního věku. Pamatujte ale na pár věcí, které se pro děti do školy rozhodně nehodí. 

1   Drahé oblečení s viditelnými značkami - v první řadě je vhodné se zamyslet, zda je vůbec zapotřebí kupovat dětem oblečení za několik tisíc, když další sezónu už jim nebude. Pokud opravdu chcete, aby vaše ratolest oblékala drahé oblečení, zkuste nenechávat značky zbytečně moc na očích a ujistěte se, že pro dítě to není důvod k povyšování se nad druhými!

2   Na návštěvy, na výlety, ale ne do školy - pokud si na značky u dětí potrpíte, nechávejte ho je nosit, když je s vámi, ale ne když jde mezi vrstevníky. Ušetříte trauma spoustě rodičů, kteří nevydělávají tolik.

3   Basic trika - jsou záchytným bodem pro ty maminky a tatínky, kteří rozhodně nechtějí dítěti dopřávat trička za tisíce. V jakémkoli obchodě dnes seženete širokou nabídku basic triček v různých odstínech. Nakupte co nejvíce barev a prostě je v outfitech vašeho dítěte denně střídejte.

  
Krémové s postavičkami 229 Kč ; Klučičí s kravatou 229 Kč ; Bílé s nápisem 299 Kč

zoot.cz ; hm.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram