Jak se starat o své ombré?

Jak se starat o své ombré?

Ombré vlasy mají největší slávu prozatím za sebou, ale stále je mnoho dívek a žen, které je nosí. Víte ale, jak se o ombré správně starat? 

V první řadě je důležité přemýšlet nad ombré realisticky. Jak to myslíme? Ombré si žádá speciální péči a pouze pokud mu ho dáte, můžete se pravidelně těšit vydařeným výsledkem. Krok číslo jedna - hydratace. Pokud jste zvyklá si dělat pravidelné domácí vyživovací kúry i bez ombré, jedině dobře. Pokud to ale nepatří do vaší rutiny, měla byste je tam zařadit. Co je důležité podotknout, nezatěžujte silnými oleji nebo hutnými přípravky celou délku vlasů včetně kořínků! Zaměřte se na celou plochu vlasů tam, kde je máte zesvětlené a pár centimetrů nahoru směrem k pokožce hlavy. Ombré sice vlasy zatěžuje, ale ne stejně po celé délce. Nejdůležitější je výživa konečků a délka oslabená odbarvením. 

Důkladně zvážit byste měla také rozhodnutí, zda své vlasy budete dále zatěžovat žehlením, kulmováním, točením nebo samotným fénováním. Pokud ano, přikládejte dvakrát tak velkou důležitost ochrannému přípravku před teplem, než s úpravami začnete. Upozorníme vás ovšem na jednu zajímavou skutečnost; ombré vzniklo proto, že si ženy přály mít efekt vlasů políbených sluníčkem celoročně. Ombré tudíž vzniklo za účelem pomalého nenuceného zesvětlení vlasů a úzce se tak pojí s přirozeností. V tom případě možná stojí za zvážení, jestli vlasy opravdu nenecháte přirozené?! Bez umělých vln, ostrého rovnání a vysoušení fénem. Protože dokonalé ombré získáte jenom touto cestou. Správné nabarvení. Hodně hydratace. A žádné zbytečné zatěžující procesy. 

  
Kokosový olej 179 Kč ; Olej na vlasy L'oréal 235 Kč ; Olaplex kúra na vlasy 855 Kč 

pinterest.com ; stylecaster.com ; krasa.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram