Jak se tvoří stylová zahrada, která nevyžaduje moc práce?

Jak se tvoří stylová zahrada, která nevyžaduje moc práce?

S jarem přichází čas na zahradní změny. Přinášíme pár tipů, které vám zahradu vylepší, ozvláštní, ale nebudou stát moc práce a času!

1. Nasázejte levanduli

Levandule se řadí mezi trvalé rostliny, takže vám vyroste znovu a znovu léto co léto. Stačí, když ji jednou nebo dvakrát za týden zalijete a ona vás bude těšit svými nádhernými odstíny od modré, přes fialovou až k růžové a také příjemnou vůní. 

2. Využijte kamínky namísto mulčovací kůry

Mulčovací kůra je skvělá, ale zkombinujete-li ji s drobnými kamínky, dosáhnete ještě většího úspěchu. Nebo ji prostě za ně vyměňte rovnou. K čemu je to dobré? Kamínky na rozdíl od kůry nemusíte měnit a žádná kočka od sousedů vám je jen tak nerozhrabe. Navíc kamínky vypadají více čistě a na pohled uklizenějším dojmem.

3. Nasázejte pár sukulentů a trvalek

Sukulenty vybírejte takové, které v zemi přežijí i zimu. Oproti klasickým trvalkám budou zaplňovat zahradu i v momentě, kdy všechno odkvetlo. Trvalky však doporučujeme také! Nemusíte si každé jaro nebo podzim dávat práci se sázením a po čase se vám v zemi hezky promíchají a vytvoří efekt volně si žijící zahrady bez znatelného zásahu člověka.

4. Vyberte si správnou trávu

Nastudujte si, které trávy jsou pro naše podnebí přirozené a ty si zasaďte na okrasu. Budou totiž růst bez vaší větší pomoci a budou zdobit. Jen pozor na ty, které se rychle vysemeňují. 

5. Nekupujte obaly, využijte, co máte

Obaly na květináče si samozřejmě nakupte, ale zapřemýšlejte také, jestli by se vám místo nich (nebo k nim) nehodily také vyřazené hrnečky nebo smaltované nádobí. Díky kombinování jednotlivých barev, materiálů a povrchů obalů vykouzlíte působivou zahradu. 

elledecor.com ; pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram