Jak se v zimě kombinují lehké a těžké materiály

Jak se v zimě kombinují lehké a těžké materiály

Jak v zimě vrstvit těžké a lehké materiály? Máme pro vás pár tipů, jak zůstat v teple a vypadat stylově.

Zimní oblékání - asi to známe všichni. Když přituhuje, nikdo z nás nemá moc náladu na nejextravagantnější módní výstřelky a všichny jsme vlastně rády, že je nám teplo. Většinou si oblékneme něco huňatého s něčím huňatým a vyrážíme do města. To je ale trochu škoda, protože i s těmi méně hřejivými kousky se dá vytvořit teplý, avšak stylový outfit. Jen je potřeba správně vrstvit.

Vrstvení je jednou z nejlepších věcí, se kterou se v módě můžeme potkat. Stačí navrstvit dva kousky a outfit hned vypadá zajímavěji. Při kombinování lehkých a těžkých materiálů v zimě jsou dvě zásadní pravidla. Obléct dva kousky s odlišnými vlastnostmi a vrstvit. 
Proč dva odlišné kousky? Při kombinování je velmi důležité udržet vyváženou siluetu, zejména pokud si chcete obléct nějaký oversized huňatý kousek. Jedno ze základních pravidel je, zdůraznit aspoň jednu část těla. Nemyslíme tím, že musí být vypasovaná, měla by však být taková, aby alespoň trochu ukázala vaší siluetu a nepřidávala kila navíc. 

Vrstvení může zimní outfity velmi odlehčit. Ovšem není vrstvení jako vrstvení. Nejlepším způsobem, jak vytvořit pestrý outfit, je kombinace velmi jemného a lehkého materiálu, s velmi těžkým a objemným. Zkuste si přes šaty navrstvit dlouhé saténové šaty na knoflíky a přes ně obléct oversized svetr. Pokud chcete něco méně odvážného, stačí, když vám pod svetrem bude vykukovat delší saténová halenka.

Důležité je dbát na výběr rozdílných materiálů. Přeci jen v úpletu od hlavy až k patě bude člověk vypadat jak v pyžamu. Pokud chcete zvolit jednobarevný outfit, je volba kontrastních materiálů tou správnou cestou. Rozmanité materiály zamezí "placatému" efektu, a vy tak na outfitu docílíte harmonie.

velojoy.com, pinterest.com, closetfulofclothes.com, notey.com, wheretoget.com, thefashionmedley.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram