Jak si doma správně nabarvit vlasy

Jak si doma správně nabarvit vlasy

Pro někoho téma úplně z cesty, pro jiné běžná rutina. Pokud se chcete sama doma pustit do barvení vlasů, existují informace, které byste měla vědět. 

Domácí barvení se stane snadnou činností až po několika opakování. Proto, pokud s ním teprve začínáte, rozhodně mu věnujte dostatečnou pozornost. Jako první pamatujte na to, že byste v obchodě neměla sáhnout po barvě, která je o více jak dva odstíny světlejší či tmavší než vaše přirozená barva na vlasech. Tímto krokem si zajistíte prevenci proti nežádoucímu špatnému chytnutí barvy a případnému zbarvování se do oranžova, žluta nebo červena. V druhé řadě si vždy pečlivě přečtěte návod. Každá barva se totiž může svým nanášení o něco lišit a i barva, kterou máte třeba už po několikáté mohla být výrobcem pozměněna ve svém složení, tudíž se v té návaznosti změnilo i její používání. 

Kromě ideálně zvoleného odstínu je v dnešní době vhodné pamatovat také na správnou strukturu a složení barvy. Máme na výběr z mnoha formulí, které se hodí pro rozdílné typy vlasů a požadovaného efektu. Pokud chcete zakrýt pár šedivých vlasů, zkuste barevné pěny. Pokud chcete zářivou barvu, jděte do tradiční krabičkové barvy. Než si vůbec na vlasy dáte trvalou strukturu, doporučujeme vyzkoušet přesně tu samou v semi variantě. To jsou barvy, které vydrží třeba jen 20 umytí a pomalu blednou. Na začátku na nich ale dobře poznáte, zda jsou tím, po čem toužíte.

envysalon-spa.com ; fashionista.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram