Jak si správně ohrnout džíny

Jak si správně ohrnout džíny

Délka džínsů a výška obuvi jdou ruku v ruce. A ačkoliv se to nemusí zdát, může to občas napáchat pěknou neplechu. Projděme si základní body ohrnování kalhot.    

Velkým štěstím je, že nemusíte mít vlastního krejčího, abyste si sama správně zahnula džíny. Postačí vám pár obratných hmatů.

Zarolujte

Jednoduché a nejvíce používané zahnutí džínů vypadá tak, že nohavici klasicky zahnete několikrát přes sebe. Nic složitého, ani těžkého. Klasika, která vždy splní svůj účel. Ohyb nesmí být příliš úzký ani příliš široký. Nemusí být ale ani nijak precizně rovný, naopak nějaká ta vlna či ležérnost vůbec neuškodí.

Jedno ohrnutí

Spodní lem nohavice ohrnete pouze jednou. Tady můžete volit šířku, jaká se vám líbí. A tím i požadovanou délku. Toto ohrnutí působí dobře zejména na vyšisovaných džínách s volnějším střihem.

Třásně

Ty jsou také v kurzu. Ohrňte nohavici, rozpárejte lehce lem a z okrajů povytáhněte pár šňůrek. Proč? Vypadá to dobře!

Hrubý lem

Trošku výstřednosti občas neuškodí. Hrubý lem musí být jednostupňový a široký. Musí být také precizně upravený, ideálně zažehlený, abyste cestou do práce nemusela několikrát zastavovat a džíny zpravovat. Ideálně takový lem zevnitř přichytněte nití. A obout k němu můžete tenisky, lodičky, nebo jít naboso.

instagram.com

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram