Jak správně pečovat o kosmetické štětce

Jak správně pečovat o kosmetické štětce

Štětce jsou základem krásného líčení. A ne že ne. Jak se o ně starat?

Ženy stále utrácejí peníze za kosmetické produkty luxusních značek s tím, že jejich líčení bude vypadat, jako by právě teď odešly od vizážistky. Bohudík tomu tak není, a stačí vám jedna pořádná investice a nanášení make-upu půjde jedna báseň. Jaké štětce si vybrat, je individuální záležitost. Nabídek jsou tisíce.

Koupě je jen první krok. O své nové miláčky se musíte řádně starat.

Skladování

Uchovávejte štětce na bezprašném místě nebo si ponechte plastovou krytku na štětiny, kterou dostanete ke každému štětci. Místo instagramových květináčů můžete použít stylové tubusy.

Praní

Přiznejte se. Jak často čistíte své štětce? Správná odpověď je: po každém líčení. Bohužel to není zrovna zábavná činnost, a proto ji mnoho žen zanedbává.

Samozřejmě ani nám se nechce každý den trávit desítky minut s našimi štětci a mýdlem. Proto jsme pro vás připravili guide, jak předejít každodennímu čistění. Úplně se mu ale nevyhnete.

Dezinfekce

Na štětinách se usazují zbytky make-upu, prach ale i nečistoty z vašeho obličeje. Což může zapříčinit to, že i přes to, že jste své problematické pleti vyhlásila válku, neustále prohráváte.

Pořiďte si dezinfekci ve spreji. Způsob použití je naprosto jednoduchý. Dezinfekci nastříkejte na štětiny po každém použití a otřete do ubrousku.

Mýdlo

Způsobů, jak mýt štětce je hned několik. Na výběr máte z mnoha druhů speciálních mýdel přímo na praní štětců nebo si můžete vyrobit svůj vlastní čistič. Na ten vlastní budete potřebovat jen dvě ingredience: kokosový olej a dětské mýdlo nebo šampon. Postup je jednoduchý. Do malé mističky si smíchejte trochu šamponu se lžičkou kokosového oleje a máte hotovo.

Abyste ze štětce dostala všechny nečistoty, použijte svou dlaň nebo silikonovou houbičku. Před každým čištěním mýdlem musíte štětce vydezinfikovat.

Nesmíte namočit rukojeť, k očištění použijte antibakteriální vlhčené ubrousky. Lepidlo, které drží chloupky pohromadě, by mohlo povolit a štětiny vypadat. 

Po umytí vymačkejte ze štětin přebytečnou vodu, otřete do ubrousku a prsty je upravte do původního tvaru. Pokud budete mít možnost, nechte štětce uschnout přes noc štětinami dolů. Takové čištění provádějte alespoň 1x za dva týdny.

pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram