Jak vrátit do svého šatníku základní kousky

Jak vrátit do svého šatníku základní kousky

Základní kousky z bavlny a denimu by měly zastupovat valnou část vašemu šatníku. Dlouho vydrží, nepodléhají trendům, a s čím jiným pak kombinovat výrazné výstřelky, ne?

Vytvořit ideální šatník nepředstavuje jednoduchý úkol. Většinou je to běh na několik let a skládá se z věčného vyřazování, doplňování a přeskládávání oblečení. Správný šatník by měl obsahovat kousky moderní a trendy, pak určitě pár out-of-fashion kousků, ke kterým cítíte značnou dávku sentimentu a lásky a z té největší části by v něm měly být zastoupeny obyčejná základní trička, košile, bundy, džíny, tenisky a kožené doplňky. Když si přičtete obyčejné kousky, možná vás k nim hned napadne synonymum nudné nebo nezábavné. To vůči nim ovšem není fair. Nejsou nudné, jen jsou nadčasové a tradiční a právě díky tomu na nich lze den co den postavit vkusné outfity. 

Pamatujte, že pokud se necitíte v nějakém základním kousku dobře, nemusíte si ho kupovat. Základy vašeho šatníku musí odpovídat hlavně vám, ne jen radám stylistů. 

Co považujeme za důležitější - neposíláme vás tři dva jedna teď do obchodů, abyste nakoupila polovinu svého šatníku znovu, a to co už máte doma, vyházela. Spíše se snažte své šatní skříně obměnit průběžně. Až příště budete brouzdat po internetu nebo nákupním centru, zkuste se mrknout po následujících basic kouscích. 

1. DŽÍNY - džínové kalhoty v jednoduchém střihu s dobře střiženými kapsami, které vám dobře sednou na zadku, jsou základ. Nosit je můžete opravdu ke všemu, a pokud si trochu připlatíte, vydrží vám několik let v nezměněném stavu. 

2. HALENKA - střihů je nepřeberně, a proto je třeba vybrat si takový, který vám dobře sedne v ramenou, je dostatečně dlouhý, neotvírá se ani nekrčí přes prsa a celkově vaši postavu o něco vylepší. V létě ji můžete nosit samotnou, v zimě pod kardigan. 

3. BAVLNĚNÉ TRIKO - zapomeňte na okamžik na barevné vzory, svítivé nápisy a raději si v oddělení jednoduché módy kupte jedno bílé, jedno šedé a jedno černé. 

4. SAKO - nemusíte pracovat v kanceláři, abyste si pořídila sako. Občas ně něj dostanete chuť a když z ničeho nic budete pozvaná na společenskou událost, máte co obléci přes šaty. Materiál si vyberte dle svých preferencí, klidně může být částečně i z koženky. 

5. TENISKY - jo jasně, ne všechny ženy si na ně potrpí. Maminky od dětí už ale přišly na to, že neutrální Conversky se hodí vždy a pro mladé dívky jsou tenisky nutností. Bát se jich nemusíte ani po padesátce. 

pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram